duminică, 16 octombrie 2016

TU "VORBESTI" BYRON?


    Despre trupa "Byron" am auzit acum cativa ani .

    Mai bine zis in 2014 , cand au cantat pe scena Teatrului National din Cluj-Napoca alaturi de Fanfara Militara din Bistrița și corul Excelsior, un proiect indraznet care m-a facut sa vreau sa aflu mai multe despre ei. 

   Asa am descoperit ca le plac provocarile , ei fiind cei care au sustinut un concert live in salina "Turda", la peste 100 m adancime. Mi s-a parut un act de curaj sa canti pe Insula de sare de pe lacul subteran sau in amfiteatrul natural din Sala " Rudolf"...Dar le-a iesit! Si chiar foarte bine.  Li s-a alaturat atunci Nicu Alifantis si am descoperit o varianta Underground a piesei " Ce bine ca esti" , care mi s-a lipit de suflet . 

   Am ascultat de atunci si alte materiale discografice - "Melancolic" , "Cu capul în nori", " Masă pentru doi" si "Marea". 

   Iar faptul ca aniverseaza 10 ani de cand sunt pe scena muzicala romaneasca mi-a dat impulsul sa citesc mai multe despre ei. Am aflat ca sunt autorii primului  DVD unplugged românesc, un concert sustinut la "Teatru 74" din Cetatea Medievală Târgu Mureș. Anul 2011 a adus un nou proiect special pentru formație – primul album în limba română, "Perfect", cuprinzând adaptări și reorchestrări după piese românești mai mult sau mai puțin cunoscute interpretate în original de Timpuri Noi, Ada Milea, Phoenix  sau Celelalte Cuvinte. Pe album, "Byron"au colaborat cu mulți artiști de excepție, printre care Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș și Nae Caranfil. Cu Nicu Alifantis aveau să colaboreze ulterior și pentru coloana sonoră live a musicalului “Nevestele vesele din Windsor” montat la Teatrul Metropolis din București în regia lui Alexandru Tocilescu. 

    Este o trupa al carei sound rock-blues cu texturi electronice si aranjamente acustice il recunosti imediat si te face sa vrei sa ii mai asculti o data...si inca o data...Ba chiar iti doresti sa ii vezi si live , sa fii si tu parte a acestor experimente muzicale inedite si spectaculoase.

   Iar acum s-a ivit ocazia perfecta datorita apropiatului turneu prin tara pe care trupa il sustine:

–         21 octombrie, Cluj, Form Space
–         29 octombrie, Timișoara, Sala Polivalentă CCIAT
–         4 noiembrie, Constanța, Doors Club
–         5 noiembrie, Galați, Daily Pub
–         11 noiembrie, Iași, Casa de Cultură a Studenților
–         12 noiembrie, Bacău, Berăria Valhalla
–         18 noiembrie, București, Fratelli Studios
–         26 noiembrie, Pitești, Hush Club

    Biletele pentru concerte au prețuri speciale de pre-sale și s-au pus în vânzare pe iabilet.ro (pentru spectacolele de la Brașov, Timișoara, Iași și București) și pe biletmaster.ro (pentru evenimentul de la Cluj).

   De-abia astept sa ii vad, sa ii ascult si sunt curioasa ce mai pregatesc . 

  Iar daca ar fi sa le doresc ceva acum,  la un deceniu de activitate , ar fi "la cat mai multe proiecte inedite si indraznete "!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu