duminică, 2 octombrie 2016

CLUJUL, AZI



 

     Sper ca v-ati obisnuit deja ca sub acest titlu sa descopertiti lucruri noi despre oasul meu.

   Pot fi lucruri care ma enerveaza, evenimente de tot felul sau pur si simplu o fotografie.

    Astazi am sa va spun povestea unui afis.

    Un afis pe care l-am zarit cu coada ochiului intr-o statie de autobuz, in timpul alergaturii nebune de acasa la serviciu si inapoi.

   Scria pe el QUARTFEST- Festivalul Cvartetelor 2016 si mi-am amintit ca de mult nu am mai fost la un concert. 



   A doua zi am privit afiul mai atent si am aflat ca de fapt acest Festival se afla la cea de a 3-a editie si se desfasoara in parc.

   Asadar mi-am luat sotul si fetita si am pornit spre Iulius Parc pentru o gura de aer proaspat si muzica buna.



   Vineri ne-am delectat cu "Suita din Ardeal" si "Valurile Dunarii", de Iosif Ivanovici in interpretarea "Cvartetului Aradean" ( Arad) , dar si cu "Jockey-Polka", Op.278, de Johann Strauss II in interpretarea Cvartetului "Incanto"( Timisoara) . Seara tarziu a fost randul Cvartetului "Four Seasons" ( Cluj-Napoca) sa ne incante cu "Libertango" si "Chitara Romana".

  Sambata am ascultat muzica interpretata de Cvartetele "Mitja Quartet" ( Napoli), "Dudok Qurtet" ( Amsterdam) si "Forna Quartet" (Londra).

  Iar astazi, duminica , va invit ca incepand cu ora 18.30 sa redescoperiti piese ca "Billy Jean" ( Michael  Jackson), "Titanium" ( David Gueta), "Purple Haze"( Jimmy Hendrix), "Hallelujah"( Leonard Cohen), un colaj Clint Mansel-Eurythmics-Lady Gaga si muzica irlandeza in interpretarea Cvartetelor "Grazioso"( Targu Mures), "Fantasia"( Satu Mare) si "Rainbow"( Bucuresti).

  "QUARTFEST" promoveaza muzica de calitate , fiind primul festival dedicat in totalitate cvartetelor de coarde din Romania si unul din foarte putinele festivaluri de acest gen din Europa Centrala si de Est.

   Auditie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu