sâmbătă, 15 octombrie 2016

O ZI DIN VIATA UNEI STAMPILE DE GRADINITA





- Colop-Colop! Desteptarea! Hai, leneselor, treceti la inviorare! Astazi avem multa treaba!
- Dar tu nu vezi "Clopotico "? Inca e liniste...si intuneric...
- "Bradut ", iar esti morocanos? Incearca sa fii mai vesel! Toti copiii te iubesc...Si trebuie sa fim pregatite! Nu-i asa ca am dreptate, "Fulgisor "?
- Tu intotdeauna ai dreptate, "Clopotica "!...
- Ei, gata cu vaicareala! Ridicati-va si aliniati-va frumos ca acus'  ajunge "Ochisori " si deschide sertarul...
-...si ne trezeste ea, cu glasul ei cristalin: " Buna dimineata, stampilute! Cum ati dormit? Gata de treaba? "...Gata, cum nu?
- Iti dai seama? O sa lucram toata dimineata "colop-colop " la felicitarile de Craciun! De-abia astept sa...
- ...sa cad de pe masa fix in cap! Ieri cred ca m-am ales cu vre-o 7 cucuie...
- Lasa ca nu se vad! Tu si-asa esti in colturi, "Bradut "! Mie imi plac manutele lor moi care inca miros a lapte. Gandeste-te ce noroc ca am ajuns aici,  la gradinita, si nu intr-un depozit! ...Cu atatea maini murdare si reci, si dure...Dar voi nu stiti povestea. Eu am fost prima care a cunoscut-o pe "Ochisori "...
- De-aceea faci tu pe sefa cu noi! ...

- ...Si cum spuneam . Domnisoara educatoare a vrut sa le faca micutilor o bucurie. Vazuse cum le straluceau ochisorii de curiozitate atunci cand stampila . Si pentru ca tocmai se apropia Craciunul s-a gandit ca Mos Nicolae va fi incantat sa le aduca niste stampile potrivite manutelor lor ca sa realizeze mult asteptatele felicitari.



 Asadar a cautat si a tot cautat pana cand gandul cel bun a sosit atunci cand se juca cu ...stampila ei ! Dar oare va gasi exact ceea ce cauta? Un suport micut, usor de manevrat si rezistent la socuri. Ca doar dragii de ei le vor folosi de zor , dar le vor si scapa pe jos! Si...ghiciti!
- Normal ca a gasit ceea ce cauta, ca doar de aceea suntem aici , nu?
- Ai dreptate "Fulgisor". Numai ca a gasit chiar mai mult decat atat! Ati observat ca atunci cand sunt foarte concentrati unii dintre copilasi isi tin degetelele in gurita sau se scarpina la nasuc?
- ...Si apoi pun mana pe mine!
- Exact, "Bradut"! Iti dai seama cati microbi s-ar putea transmite de la un copilas la altul?
- S-ar putea?!
- Da, "s-ar putea". Pentru ca noi suntem facute dintr-un material special, cu protectie antibacteriana. Deoarece Colop foloseste tehnologia Microban care oferă protecție antibacteriană înglobată în material. Este vorba despre tehnologia Microban 3G Silver (third generation silvers), bazată pe argint, într-o matrice optimizată pentru eficacitate antibacteriană. Aditivul Microban 3G Silver™ oferă protecție activă și îndelungată împotriva bacteriilor precum Listeria, E.coli, Salmonela cât și a S. aureus (Stafilococului auriu) și MRSA (Methicillin-resistant S. aureus) și a altor microorganisme. Timp de secole, argintul a fost cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene.
- Dar aceasta substanta nu este periculoasa pentru ei?
- Nu, nu este. A fost supusa unor testari intensive in laboratoare. Si, ceea ce este foarte important, protecţia Microban este înglobată în produs în timpul procesului de producţie şi nu se diminuează prin spălare sau în momentul contactului. Este conceput pentru a asigura produsului protecţie antibacteriană continuă pe toată durata de viaţă a produsului.




Si asa ne-am nascut noi- stampilele realizate prin personalizare !





















- Ce interesant, "Clopotico"!
- Nu-i asa "Fulgisor"? Ei, "Bradut"? Acum ce mai zici? 
- Zic sa trecem la treaba! Uite, minunatia aceea de fetita cu zulufi blonzi se indreapta spre mine! Mmmmmmmmmmmmm, ce manuta moale are si ce frumos miroase! Hai, micuto! Pune-ma la treaba! Cati braduti vrei sa stampilam? 1...2...3....10! Iuhuuuuuu! Sunt cel mai tare! Iti multumesc, printesa! Acum , te las. Ma asteapta baietelul de langa tine. Ce ochisori frumosi are! Sunt verzi ca si mine...Bine te-am gasit, "Clopotico"! Ai fost harnica, nu gluma. 5 stampile ? Stai sa ma vazi pe mine! ...Cum?! Numai una? ...Auuuuuu! Iar am mai facut un cucui! ..Tu cine esti ? Iar nu te-ai spalat bine pe maini, nazdravanule! Dar nu-i nimic: Microban are grija de tine si de prietenii tai . Nu-ti face griji...
- Ei, "Bradut"? Nu ai obosit? 
- "Fulgisor"? Unde esti? Te aud asa...Ce cauti acolo, in gurita puiului de om? Stai, te salvez eu...Of! Inca un cucui...Ce te uiti asa mirat? Nu stii ca nu ai voie sa ne bagi in gurita? Copil neastamparat ce esti !...Esti bine "Fulgisor"? 
- Da, sunt bine. Multumesc pentru ajutor...
- Sssst...ne aude...
- Puiule , ti-am spus sa nu mai pui gurita pe stampile...Hai, trebuie sa le sterg ... Te rog ... Multumesc ... Cine a terminat felicitarea ? Trebuie sa ne pregatim sa mergem la masa si sa dormim, ca sa crestem mari. Insa  mai intai le curatam pe toate si le punem in culcusul lor pana cand ne trezim. De acord?
- Dar, domnisoara educatoare, stampilutele mananca si ele? Si dorm? Si cresc si ele? Vorbesc?...
- Esti un mare nazdravan, dragule! Stii bine ca nu...
- Dar eu le-am auzit vorbind...
- Stampilele nu vorbesc, puiule! 
- Ba da! Fac "colop-colop "cand stampileaza...
- Aici ai dreptate! Iarta-ma, te rog! 

............................................................

- Sunteti obositi? "Fulgisor"? ..."Bradut"?...
- "Clopotico" , tu nu obosesti niciodata? Eu mai am niste cucuie, "Fulgisor" era sa fie rontait, tu...Tu? Esti bine?
- Sunt bine, multumesc de intrebare. Toti copilasii m-au mangaiat, m-au strans in manute , m-au mirosit ori gustat...Dar sunt bine. Si fericita ca le-am facut ziua mai frumoasa. Voi nu?
- Ba da...ba da...Dar sunt atat de obosit! Somn usor, "Clopotico" ! Somn usor ,"Fulgisor"! Ne vedem maine dimineata pentru inca o zi de munca...
- ...si distractie...



Articol scris pentru SuperBlog 2016



Un comentariu: