miercuri, 5 octombrie 2016

DRESS CODE : BLACK TIE



     Covorul rosu asternut la intrare ii dadea emotii. Desi se pregatise zile in sir pentru acest dineu, prin mintea ei treceau zeci de intrebari: daca tinuta ei nu este suficient de eleganta? , daca bijuteriile nu sunt cele mai potrivite?, daca pantofii o vor trada tocmai azi?, daca...

   Dar apoi a simtit cum el o strange discret de mana si ii zambeste cu subinteles: "Esti perfecta! "A tras aer in piept si a pasit increzatoare pe covor. Simtea ochii atintiti asupra ei si auzea zumzetul aprobator al celor din jur.

   Inca de cand ii aratase invitatia a inceput sa se invarta un carusel in mintea ei - o pusese pe ganduri "dress code"-ul impus: Black Tie. Prin urmare a inceput sa se documenteze ce vrea sa insemne acest "bun-simt de stil vestimentar" .Asa a aflat ca pentru barbati lucrurile sunt destul de simple ( cum altfel?!) : smoching, o camasa alba,  o camasa eleganta , cu maneca lunga la care adaugi un papion obligatoriu negru si niste butoni , plus o pereche de pantofi eleganti si tinuta este gata!

   Dar ea? Cu ce sa se imbrace? O rochie lunga sau ar putea fi si scurta? Neaparat neagra sau  in alta culoare? Pantofi sau sandale? De un lucru insa era sigura: bijuterii mici , discrete ( poate chiar perlele pe care le primise de la mama ei...) si un clutch colorat in contrast cu incaltamintea. S-a framantat, s-a inspirat de pe site-urile de moda si a decis: chic reinventat! De mare ajutor i-a fost un magazin on-line, Answear , unde a gasit si sfaturi de stil, dar si tinute perfecte pentru orice ocazie.

   Asa a hotarat, dupa lungi deliberari cu sine insasi, ca o rochie eleganta de o culoare blanda precum cremul ii avantajeaza silueta migniona si zvelta , dar ii scoate in evidenta si bronzul frumos obtinut peste vara.



   Chiar daca este o rochie scurta, croiul in clos al fustei aminteste de rochiile de bal ale printeselor ,iar corsetul cu umerii goi si "maneca " delicata te duc cu gandul la frumoasa Scarlet O'Hara. Din fericire ea nu mai era nevoita sa stranga din dinti pentru a mai strange putin snurul ( fermoarul ascuns isi face datoria) , dar un hop tot mai avea de trecut - pantofi stiletto sau sandale? In final a mers pe mana stilistilor si a ales o pereche de stiletto in ton cu materialul sofisticat al rochiei.


   Si a decis: cel care va da culoare tinutei sale va fi clutch-ul , unul pe care si-l va face singura, fiindca la asta se pricepe cu siguranta!

   Pe el nu l-a lasat sa o vada cu ce se va imbraca. A probat pe furis rochita si pantofii primiti acasa , prin curier. Ii veneau ca turnate- parca o zana-croitoreasa  ii luase masurile  noaptea, pe ascuns si crease acea minune special pentru ea. S-a privit in oglinda minute in sir, a zambit , a inchis ochii, a schitat cativa pasi de dans apoi a incercat sa ramana sobra. Dar nu ii iesea deloc. Era atat de caraghioasa cu tinuta ei de printesa rasfatata si mutrita aceea de copil imbufnat! Insa asta era ea: mereu altfel, mereu un amestec de sentimente si atitudini , pusa pe sotii, dar la modul foarte serios. Si stilul ei se regasea si in tinute. De multe ori prietenele o intrebau de unde se inspira atunci cand isi cumpara hainele. Iar ea le raspundea senina ca...de peste tot. Daca ii placea o rochie si ii venea bine gasea imediat in dulap o pereche de incaltari potrivite, o esarfa sau o poseta care sa spuna " Hei! Asta sunt eu! Cu siguranta ma vei tine minte!"

     In seara aceea a stiut din prima clipa ca a facut cea mai potrivita alegere, cand sotul ei a vazut-o aparand in cadrul usii . Avea privirea aceea care spunea "e a mea!"

   Cu toate acestea, importanta evenimentului o coplesise. Oare nu ar fi fost mai bine sa opteze pentru clasica rochie neagra , lunga ? 

   Acum stie cu siguranta ca nu! S-ar fi pierdut in marea de tinute sobre si pantofi cu toc. 

   Ea insa  era altfel in tinuta ei chic reinventat . Ca un fluture incropit din lumina.


Articol scris pentru SuperBlog 2016, proba 1. Black Tie.

Sursa foto:Answear.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu