Va spuneam eu candva, ca sunt un mix de olteanca si ardeleanca. Prin urmare, in bucataria mea vei gasi mereu influente din ambele zone.
Si pentru ca m-am casatorit cu un ardelean get-beget de pe Somes, am mai invatat cate ceva si de la mama-soacra.
VARZA CU CARNE CA LA BECLEAN
Ingrediente:
- 1 varza mare, murata
- 200 g slanina afumata
- 500 g carne de porc
- sare Kotany
- piper Kotany
- 1 cub Maggi gust de afumatura
- boia
- 1 lingura rosii cuburi decojite SunFood
- 3 cani de apa
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm.
Varza o toci marunt.
Intr-o cratita suficient de mare ( 4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata.
Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si 1/2 din cubul Maggi.
Continui cu inca un strat de varza si carne, condimentate corespunzator.
Inchei cu varza tocata, iar deasupra pui rosiile sfaramate.
Torni apa si dai cratita la cuptor, la foc mic, pentru cca 3 ore.
Servesti cu smantana ( ca in Ardeal) si cu ardei iute ( ca in Oltenia) , dar si cu multa dragoste ( ca la mine...).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu