miercuri, 25 iunie 2014
CREM DE LA CREM
INGREDIENTE:
- 200 ml frisca lichida
- 1 iaurt mic(140 g)
- fragute
- 1 pachetel de biscuiti BISCUITI CU MIERE SI SUSAN
MOD DE PREPARARE:
- bati frisca pana se intareste bine
- adaugi iaurtul (opresti o lingura!) si mixezi din nou
- zdrobesti 2 biscuiti si ii amesteci cu iaurtul oprit
-iei un pahar mare si asezi biscuitii:
- umpli 1/2 paharul cu crema si asezi un strat de fragute
- umpli paharul cu crema si ornezi cu fragute, biscuiti si o frunza de menta.
POFTA BUNA!
IUBITI CAINII? AJUTATI-I!
Ii cunoasteti? Sunt sigura ca NU! Nici eu nu stiam cine sunt pana cand nu am vazut acest anunt pe facebbok:
Si atunci am vrut sa aflu mai multe. Prin urmare am intrat pe pagina lor: sa vad si eu cine sunt CAINII CARE SALVEAZA VIETI?
Sunt cainii care s-au calificat la CAMPIONATUL MONDIAL AL CAINILOR DE SALVARE! Ca si voi, nici eu nu stiam ca exista asa ceva. Ei fac ceea ce noi doar visam: salveaza vieti! O mana de oameni, VOLUNTARI!, si prietenii lor necuvantatori.
Iata doar câteva informaţii despre premiile câştigate de câini şi de stăpânii lor:
1. Liviu Ionescu – cu labradorul Neky Liguard – triplu campion national RH FL, atit la individual cit si pe echipe IPO-RM, locul 9 la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012- FCI WCH (din Top 100), campion international;
2. Corina Diaconu – cu labradorul Nesie Liguard – campion national la individual RH T, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;
3. Carmen Popescu – cu labradorul Yaro Pit Black Tiger – vicecampion national RH FL, campion national pe echipe IPO-RM;
4. Elvis Tița – cu ciobanescul alb elvetian Dias – vice campion national IPO-RM;
5. Daniel Oacă – cu labradorul Next Liguard – vice campion national RH F, vice campion national cu echipa IPO-RM, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;
6. Robert Berendei – cu labradorul Edelhund Aldo Goldi – campion pe echipe IPO-RM.
Care este favoritul nostru? CIOBANESCUL ALB ELVETIAN DIAS ...micuta mea s-a indragostit pe loc de frumosul alb:"Mami,parca e un print al cainilor!". Asa incat, vom face o echipa de top si, cine stie? poate vom castiga si o medalie.
Noi il vom sustine si material pe favoritul nostru; poti sa o faci si tu :
Asociatia Centrul National de Educare Canina, banca BRD sucursala Craiova,
cod IBAN : RO17BRDE170SV85727541700 – cont în euro, SWIFT : BRDEROBU,
cod IBAN: RO06BRDE170SV37720521700 – cont în lei
Doar asa vor putea ajunge la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare din Italia , între 20 şi 24 august 2014.
Nu e nevoie de o suma mare: pic cu pic se face mult si asa ii vom putea ajuta pe acesti oameni inimosi si prietenii lor!
P.S. Daca dai share acestui articol, probabil ca vom fi tot mai multi. Multumim!
marți, 24 iunie 2014
AMINTIRI CU AROMA DE LAPTE
...dimineti asurzitoare de carduri de gaste…tarana fierbinte si aerul asijderea…lubenita si pepeni…Dasnatuiul…si ea: slaba,iute ca o zvarluga,cu o inima mare- bunica mea…si el: inalt,bine facut, aprig la manie, cu suflet de copil-bunicul meu…si eu: botul de om pe care l-au crescut de cand aveam 6 luni...
Imi amintesc ca am crescut asteptand vacantele de vara. Iar ei au imbatranit de la o vacanta la alta , dorindu-si sa traiasca atat cat sa ma vada mireasa. Numai ca Dumnezeu i-a chemat la El inainte ca eu sa le pot indeplini dorinta...
Seara era momentul in care ne adunam toti in jurul mesei si sporovaiam despre ce s-a intamplat peste zi si ceea ce va urma sa facem odata cu rasaritul soarelui. Bunica asternea musamaua rosie cu flori galbene, aseza pe ea painea aburinda proaspat scoasa din tast si strachina cu "lapte covasit"...si azi cand mananc iaurt vad cu ochii mintii apusul soarelui in spatele casei bunicilor.
Cum facea bunica acea delicatesa...iaurtul de azi?
Fierbea laptele si apoi il lasa la racit; cand era caldut ,punea in el "covasala" ( era un praf obtinut din stomac de oaie sau vitel pus la uscat) , il turna intr-o oala de lut si il lasa la rece, in pivnita.
Ani mai tarziu, dupa lungi cautari dupa un iaurt racoros si cu gust de "ca la bunica pe prispa" ,am descoperit DANONE CLASIC .
Mereu am presupus ca se folosesc chimicale sa ramana asa ,fara sa se strice. Curiozitatea m-a facut sa caut mai multe informatii , mai ales ca eram deja mamica si vroiam sa ii ofer micutei mele numai alimente sanatoase, asa cum am avut si eu norocul.
Si asa am ajuns...aici:
Nu mica mi-a fost mirarea sa descopar ca DANONE urmeaza,in general, aceleasi etape de producere a laptelui fermentat, ca si in gospodarie, diferind doar calitatea si igiena. Fermentarea laptelui inseamna de fapt ca fermentii se hranesc cu o parte din lactoza existenta in lapte si genereaza acid lactic, iar aceasta conduce la coagularea proteinelor si schimbarea starii acestuia din lichid in consistent (solid), la gustul acrisor si la proprietatile digestive bine cunoscute de sute de ani ale iaurturilor. Daca se intrerupe lantul frigului (se incalzesc), se reia fermentarea,ceea ce demonstreaza ca iaurtul este un produs „viu".
In cazul iaurtului procesat, laptele este colectat zilnic, este racit si mentinut la temperaturi sub 6 grade Celsius si ajunge la fabrica in mai putin de 24 de ore. Calitatea laptelui este controlata prin multiple teste, inainte de colectarea sa la nivelul fermei şi inaintea descarcarii cisternei in fabrica. Astfel, se poate detecta prezenta in lapte a unor eventuale reziduuri de antibiotice, toxine sau contaminanti microbieni, iar laptele neconform nu va fi folosit. Ulterior, sunt verificate produsele,in vederea eliberării către piata.Fermentarea laptelui este o metoda naturala de conservare, la fel ca altele cunoscute de noi si aplicate in mod traditional in gospodarie: sararea, acidularea, uscarea sau sterilizarea termica.
Studiul bacteriilor din iaurturi si a beneficiilor acestora incepe cu Elie Metchnikoff, director adjunct al Institutului Pasteur din Paris, primul savant care a investigat si explicat stiintific beneficiile iaurtului pentru sanatate, desi acest lucru era cunoscut din vechime de catre locuitorii din Balcani si din Asia Centrala. Lucrarile sale privind imunitatea i-au adus lui Metchnikoff Premiul Nobel pentru medicina in 1908. Un deceniu mai tarziu in 1919, la Barcelona, erau produse primele iaurturi„procesate” Danone, de catre Isaac Carasso. Interesat de lucrarile lui Elie Metchnikoff si ingrozit de numarul mare de copii suferinzi de tulburari intestinale, Carasso decide sa produca iaurt cu bacterii lactice de la Institutul Pasteur. Fiind in cautarea unui nume pentru iaurtul destinat copiilor, Isaac Carasso se gandeste imediat la numele de alint al fiului sau Daniel-Danon in spaniola. Iaurturile Danone erau vandute la acea vreme in farmacii si erau recomandate de Colegiul medicilor din Barcelona.Danone, cel mai mare producator de iaurturi din Romania, asigura cel mai inalt nivel de control alcalitatii si sigurantei alimentare. Danone controleaza strict calitatea materiilor prime, liniile de productie sunt performante, iar ambalajele folosite sunt de unica folosinta si perfect sigilate,pastrand produsul in deplina siguranta. Chiar si temperatura din camioanele care transporta produsele in toata tara este urmarita electronic, prin GPS, pentru a se asigura pastrarea iaurturilor in cele mai bune conditii.
Cum se fabrică iaurturile simple Danone?Iaurtul este produs după un procedeu tradițional. Laptele de vacă este pasteurizat pentru a distruge speciile de microbi care ar putea avea o influență negativă asupra calității produsului sau chiar a sănătății consumatorului. Laptele este răcit, însămânțat (se introduc fermenții = bacterii lactice selecționate), adus la termperatura de fermentare și ambalat în pahare. Paharele sunt închise etanș într-o cameră unde temperatura este menținută constant și unde laptele se transformă în iaurt.
De ce totuși termenele de valabilitate sunt atât de lungi fără a folosi conservanți?
Acțiunea germenilor–în produsele din lapte, nu laptele în sine se strică ci unele din componentele sale sub acțiunea aerului și a microbilor. De exemplu, brânza se poate păstra mai multe luni, chiar mai mulți ani și este făcută din lapte. Laptele pe care îl folosim la fabricarea iaurtului este pasteurizat, ceea ce distruge microbii responsabili de alterare. După aceea, laptele este fermentat de către bacteriile lactice carea creează o barieră împotriva pătrunderii altor microbi. În final, paharele închise ermetic protejează de degradare anumite componente (de exemplu împiedică râncezirea grăsimilor).
Lanțul frigului & igiena-Secretul nostru în păstrarea îndelungată a calității produselor Danone constă în igiena perfectă pe tot fluxul de fabricație și lanț de frig continuu în distribuție și vânzare.Termenul de valabilitate este strâns legat de calitatea ingredienților și a procesului de producție.Danone controlează strict calitatea materiilor prime, liniile de producție sunt performante, iar ambalajele folosite sunt de unică folosință și perfect sigilate, păstrând produsul în condiții favorabile. Calitatea microbiologică foarte bună și rezistența la alterare sunt realizate exclusiv printr-o igienă exemplară pe tot fluxul de fabricație.
Asa am inteles totul, ca pe o poveste din vremea bunicilor,pe care micuta mea o adora:"Mami, imi mai povestesti de cand erai tu mica?"...Si savuram amandoua cate un iaurt DANONE ,delicios, rasfoind printre amintiri...
duminică, 22 iunie 2014
ORASUL-COMOARA
Sunt mandra ca fac parte integranta a luptei pentru titlul de ORASUL RECICLARII ,
ca cetatean si blogger .
,,Obiectivul de reciclare, până în 2020, a 50% din deșeurile menajere este extrem de ambițios și nu trebuie perceput doar ca o obligație impusă României de Uniunea Europeană, ci reprezintă un baromentru al nivelului de curațenie și al calității mediului dar și al plus valorii create la nivelul locurilor de muncă și oportunităților economice din gestiunea deșeurilor și reciclării. Obligațiile ce derivă din aceste obiective revin autorităților locale și tuturor generatorilor de deșeuri, inclusiv populației. De aceea, rolul primarilor este să transmită comunităților pe care le conduc că protejarea mediului nu este o opțiune, ci un principiu de viață. Proiectul Orașul Reciclării este o formă creativă de a-i susține în această direcție și invit toate primăriile să lupte pentru orașul lor și pentru un viitor sustenabil, în care toate deșeurile generate ajung la reciclare și nu la depozitare.” a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.
Se pare ca noi, clujenii, suntem deja "in grafic": conform ultimului studiu al Asociatiei "Respire",in colaborare cu revista "We demain" şi realizat folosind baza de date Airbase a Agenţiei Europene de Mediu, ORASUL IN CARE SE RESPIRA CEL MAI CURAT AER DIN EUROPA DE SUD-EST ESTE CLUJ-NAPOCA!
Este meritul nostru,al tuturor: locuitori ori simpli vizitatori.
Cluj-Napoca este un oras in care nu te plictisesti,ai ce face din zori si pana noaptea, fie ca esti un impatimit de cultura, fie ca iti place sa te distrezi sau, de ce nu, sa le faci pe amandoua!
Turistii care vin in orasul nostru pot vizita Turnul Croitorilor, Muzeul National al Transilvaniei, Muzeul "Emil Racovita", Muzeul si Parcul Etnografic "romulus Vuia", Teatrul si Opera Nationala , Filarmonica, precum si specatculoasa Gradina Botanica "Alexandru Borza" ori nou-renovatul parc de langa Lacul Gheorgheni.
In timpul unei plimbari atat de lungi poate mai ai timp sa si rontai ceva sau sa bei apa ,ori un suc...Deci, ce faci cu ambalajele? Le arunci la gunoi! Da! La capitolul "cosuri de gunoi" stam bine, dar ar trebui sa existe mai multe astfel de locuri de depunere selectiva a deseurilor:
De ce? Pentru ca orice deseu conteaza!
Stim noi ce inseamna DESEU ?=substanta,preparat sau orice obiect pe care detinatorul il arunca, are intentia sau obligatia sa il arunce!
In virtutea acestei simple definitii, ar trebui sa faceti si sa facem o mai buna campanie a ceea ce inseamna RECICLAREA:
- reduce cantitatea de desuri ce trebuie depozitata si incinerata in gropile de gunoi;
- fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci;
- energia pe care o salvam atunci cand reciclam un pahar de sticla poate alimenta un bec de 60W timp de 4 ore;
- reduce numarul de agenti poluanti din aer si din apa;
- ajuta la conservarea resurselor naturale ( lemn,apa,minereuri);
- previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor, a biodiversitatii si previne eroziunea solului.
Astfel, ne vom putea bucura in continuare de titlul pe care tocmai l-am obtinut :
Fiecare dintre noi, adult sau copil, are datoria de a-si impune un set de reguli de comportament in raport cu mediul.
RECICLAREA DESEURILOR TREBUIE SA FIE O ASTFEL DE REGULA!
Ati putea oferi o recompensa asociatiilor de locatari ,scolilor si gradinitelor care se implica activ in aceasta campanie: locuri de joaca sau terenuri de sport .
Ce spuneti domnule primar? Acceptati provocarea?
Cu stima,
cetatean al Orasului-Comoara,
Amalia Sasarman
vineri, 20 iunie 2014
DOAR UN CADOU?
De obicei optez pentru ultima varianta. De ce? Pentru ca imi place sa fa cadouri memorabile, are sa poarte amprenta mea, dar si a destinatarului.
Acum este mult mai usor fiindca exista MEDIA CONCEPT.
Cine sunt ei?
Mediaconcept a fost infiintata in 2008 pentru a prelua si imbunatati activitatea de export desfasurata de catre Mediaconcept de peste 10 ani.
Produsele realizate de ei se adreseaza atat agentiilor de publicitate, cat si firmelor din industria publicitara si clientilor finali din tara si in special de peste hotare.
• asigura clientilor consiliere in realizarea machetelor si recomandarea celor mai bune optiuni pentru productia fanioanelor si a altor obiecte publicitare
• confidentialitatea tuturor informatiilor incredintate de clienti este o regula
• calitatea produselor este asigurata de producatorul materialelor folosite, prin certificatele de calitate care insotesc materialele si este recunoscuta prin cei 10 ani de export cu succes pe piata franceza
• fidelizarea clientilor printr-un sistem de reduceri de pret si termene de executie preferentiale (chiar daca termenul lor de livrare era cateodata "ieri").
Eu ,de obicei, optez pentru un TRICOU PERSONALIZAT:
...pe acesta i l-am facut sotului meu cand a implinit 40 de ani...
In august aniversam 10 ani de casnicie si i-as face cadou o astfel de TRUSA .
Ce as inscriptiona? Et si tu n'existais pas... Este cantecul care ne-a unit si care imi da fiori ori de cate ori il ascult...Si,ca o paranteza, acesta este refrenul de apel pe telefonul lui atunci cand il sun eu.
Daca ai nevoie de o idee pentru un cadou mai deosebit poti apela cu incredere la MEDIA CONCEPT .
CONCURS GERBLE'
Puterea exemplului este foarte mare, dar ma gandeam sa va ofer si un stimulent:
Ati ghicit? Este vorba despre un CONCURS!
Ce poti castiga? Produsele din imagine:
- un pachet de BISCUITI GERBLE' CU TARATE DE OVAZ
- un cupon de 20% discount pe http://nutrivita.ro/
- un parfum
- o carte pentru puiutul tau
Ce trebuie sa faci?
Simplu:
1. sa urmaresti blogul meu via email- sub fiecare articol, pe banda neagra
Follow Blog via Email ...nu uita sa confirmi din email!
2. sa dai share acestui articol pe pagina ta de facebook / twitter/ goggle+ unde ai cont
3. sa scrii un comentariu la oricare din articolele de AICI
4. sa revii la postul de concurs si sa lasi un comentariu cu linkul de share si al articolului la care ai comentat
5. OPTIONAL, DAR ITI OFERA 5 SANSE IN PLUS! -sa iti faci cont AICI
Durata de desfasurare: 20.06.2014-10.07.2014
Anuntarea castigatorului: 14.07.2014 ,dupa ora 16.00,prin random.org
Astept datele pana seara la ora 24.00,pentru ca in 15.07.2014 sa pot expedia premiul ,prin posta.
Succes!
UPDATE, 24.06.2014: DATORITA NUMARULUI MIC DE PARTICIPANTI,CONCURSUL SE PRELUNGESTE PANA IN 10.07.2014!
GERBLE' TE PREGATESTE DE VACANTA
Am studiat continutul coletului
si m-am oprit asupra a 3 sortimente:
BISCUITII CU MIERE SI SUSAN
si BISCUITII CU MUESLI SI OVAZ
BISCUITII CU SOIA SI SMOCHINE
De ce am ales aceste variante?
GERBLE EXPERT DIETETIC - Biscuiti Muesli-Ovaz 290g - Biscuiti dietetici indulciti cu fructoza, cu continut redus de zaharuri (-52% comparativ cu biscuitii similari obisnuiti), fara grasimi hidrogenate, bogati in calciu si magneziu, cu vitaminele B1, B6 si E.
Ingrediente: faina de grau, muesli 24,5% (fulgi de ovaz, fulgi de orz, stafide, alune), ulei de palmier nehidrogenat, fructoza 11,5%, germeni de grau 6,5%, extras de malt de orz, magneziu, calciu, agenti de crestere (tartrat de potasiu, carbonat acid de sodiu, carbonat de amoniu), sare de mare, proteine din lapte, amidon de grau, vitaminele B1, B6, E (lactoza).
GERBLE EXPERT DIETETIC - Biscuiti Miere - Susan, 200g - Biscuiti bogati in fibre, cu tarate de grau, cu - 42% zaharuri decat media. Contine fructoligozaharide (1 pachet de 5 biscuiti = 75% din DZR*) ce stimuleaza cresterea bifidobacteriilor in flora intestinala, regland tranzitul. Sursa de magneziu. Nu contin bifidus activ. Se recomanda sa consumati initial 1-2 biscuiti pe zi, crescand progresiv la 5 biscuiti, in paralel cu un aport crescut de lichide.
Ingrediente: faina integrala de grau 32%, faina de grau, zahar brun de trestie, fibre de cicoare: fructoligozaharide 6,5%, ulei palmier nehidrogenat, ulei de rapita, susan integral 5%, miere 5%, perle de cereale (faina de orez, ovaz, grau, secara, malai, lactoserum, sirop de malt de orz, sare), aroma naturala de vanilie, praf de copt (tartrat de potasiu, bicarbonat de sodiu si potasiu), sare de mare.
Fabricat intr-o unitate care utilizeaza nuci, oua si lupin.
*DZR = Doza Zilnica Recomandata
GERBLE EXPERT DIETETIC - Biscuiti Soia-Smochine 270g. Biscuiti cu soia si smochine si continut bogat de magneziu, vitaminele E, B1, B9, sursa de calciu, fier si vitaminele B5, B6 si PP, Cu -48% zaharuri comparativ cu media. Imbogatiti cu germeni de grau (5%) - o adevarata bomba de vitamine si minerale, bogati in fibre, pentru un tonus fizic si intelectual optim. Datorita continutului bogat in magneziu (2 biscuiti = 18% din DZR*), sunt recomandati adolescentilor in crestere, femeilor insarcinate, persoanelor in varsta. A se evita in cazul celor cu insuficienta renala.
A se consuma in cadrul unei alimentatii variate si echilibrate si a unui stil de viata de viata sanatos.
Ingrediente: faina de grau, zahar brun de trestie, fulgi de soia (10%), pasta de smochine (6%), ulei de palmier nehidrogenat, faina integrala de grau, ulei de rapita, germeni de grau (5%), fibre de cicoare: fructoligozaharide, fructoza, emulsifiant, lecitina de rapita, magneziu, calciu, arome naturale, praf de copt (bicarbonat de sodiu, difosfat disodic), sare de mare, amidon din grau, vitaminele B1, B6, B9, PP si E (lactoza), fier.
Fabricat intr-o unitate ce utilizeaza nuci, oua, lupin si lapte.
Se stie ca pentru o buna reactivitate la dieta este important sa bei suficienta apa si sa faci miscare.
Programul meu zilnic a fost:
1. micul dejun, o adevarata "bomba energetica", pentru a putea face fata programului incarcat de la serviciu:
2. gustarea de la serviciu, rapida ,in scurtele pauze dintre pacienti:
3. 30 minute de gimnastica in sala de kinetoterapie;
4. pranzul, multe legume si putina carne,la gratar:
5. gustarea de dupa masa, multe fructe proaspete,asociate cu miscare in aer liber:
6.cina, biscuiti cu miere si susan,cirese si putintica dulceata...de gust!
Si...am slabit 2 kg in 7 zile!
Dovada:
Punct ochit, punct lovit!
marți, 17 iunie 2014
CHEESCAKE GERBLE' CU CIRESE
CHEESCAKE CU CIRESE
INGREDIENTE:
- 2 pachetele de biscuiti GERBLE' cu miere si susan
- 2 linguri de margarina
- 100 ml frisca vegetala
- 50g crema de branza
- un pumn de cirese
- 2 lingurite de dulceata de cirese
MOD DE PREPARARE:
- biscuitii se sfarama
- se adauga margarina si se omogenizeaza
- frisca se bate cu mixerul
- se adauga crema de branza si se omogenizeaza
- intr-o forma speciala se aseaza un strat de biscuiti
- se aseaza un strat de crema de branza
- se aseaza ciresele ,fara samburi
- continui cu un strat de crema
- se indeparteaza inelul si decorezi cu cirese,dulceata de cirese si o frunza de menta sau busuioc.
POFTA BUNA!
Biscuitii fac parte din setul primit spre testare in noua campanie BUZZSTORE .
Daca vrei si tu sa primesti GRATUIT produse la tine acasa, clik pe linkul verde de mai sus!