Se pare că vara aceasta curge sub semnul lavandei. Îmi plăcea mirosul și produsele cosmetice cu aromă de lavandă, dar nu am crezut că o voi folosi și în bucătărie...
CHESECAKE " SUMMER DREAM "
Ingrediente:
- 400 g biscuiți digestiv
- 250 g unt Meggle
- 250 g Mascarpone Meggle
- 200 ml frișcă lichidă Meggle Creme Patiserie
- 2 plicuri zahăr vanilat Dr. Oetker
- 1 lgt flori de lavandă
- 1 ceașcă de zmeură proaspătă
- Decorațiuni pentru prăjituri Dr. Oetker
Mod de preparare:
Biscuiții îi sfaramitezi și îi amesteci cu untul topit, apoi așezi acest "blat " într-un vas de sticlă. Dai la frigider.
Între timp bați mascarpone cu zahărul vanilat până când devine spumos și apoi adaugi frișca, bătând în continuare cu mixerul la viteză mică. Vei obține o cremă fină.
Adaugi zmeura și lavanda și amesteci ușor, cu o lingură, cu grijă, să nu zdrobești fructele...prea mult.
Torni compoziția peste biscuiți și decorezi cu fructe și ornamente...