sâmbătă, 30 aprilie 2016

CRISTOS A INVIAT!



      Maine este sarbatoare. De fapt, este o dubla sarbatoare pentru cei mai multi dintre noi.

    Se intampla insa, ca in familia noastra sa fie...tripla!

     Dincolo insa de ouale rosii, de iepuras si cadouri ramane ceea ce este mai important : Cristos a Inviat pentru fiecare dintre noi! 

 Ramane sa ne intoarcem in noi insine si sa sarbatorim clipele placute petrecute alaturi de cei dragi.

  Sa aveti un Paste Luminat!



OUA ROSII - VOPSITE NATURAL



   Cred ca fiecare dintre noi cautam metode inedite de a crea cele mai frumoase oua de Paste.
  Dar sunt ele si bune pentru organismul nostru?

Eu folosesc de cand ma stiu ( adica am invatat de la bunica si mama) foile de ceapa, pe care le adun din timp.

OUA ROSII - VOPSITE NATURAL


  Cum procedez?

   Asez foile de ceapa intr-un ciorap subtire, vechi si le pun in apa.

     Ouale le spal bine cu apa calda si detergent de vase si le asez cu grija in vasul pentru fiert. Daca vreau sa le si decorez folosesc frunze pe care le lipesc umede pe oua si le leg in ciorap.

    Fierb ouale la foc mic pentru 30 de minute, le scot cu grija si le dau cu slanina, pentru luciu.

    Va las pe voi sa decideti daca este o metode buna sau nu.









Paste fericit!

vineri, 29 aprilie 2016

OUA "DE STICLA"



 

           De obicei inrosesc ouale doar cu coji de ceapa.

       Anul acesta am vrut sa incerc si altceva.

      Asa au iesit ...

OUA "DE STICLA"





Ingrediente:
  • 15 oua
  • hartie creponata cat mai colorata
  • apa
  • sare
  • slanina

Mod de pregatire:

      Pui ouale le fiert in apa cu sare,la foc mic ,ca sa nu se sparga, timp de 20 minute.



     Intre timp tai hartia creponata in bucati.

     Cand ouale sunt fierte le scoti cu o lingura si le invelesti in hartie creponata, cat poti de bine. Este important ca ele sa fie calde si umede, pentru ca hartia sa se lipesca bine.



    Atunci cand hartia s-a uscat o indepartezi cu grija si ungi ouale cu slanina, pentru a le da luciu.





marți, 26 aprilie 2016

CASTIGATORI CONCURS FACEBOOK



   Buna seara si va multumesc pentru participarea la concursul organizat pe pagina de facebook a blogului.

  Aici aveti lista participarilor valide:

1. Fonodi Erika
2. Dan Si Adriana
3. Dana Ciolacu
4. Alina Tatiana Gantoi
5. Nemeth Carmen
6. Lia Maria Grozi
7. Gheorghita Tudor
8. Constantin Aurora
9. Ursan Mihaela
10. Georgiana Loredana Lazar
11. Cornelia Becheru
12. Pusa Raisa
13. Felicia Nicoleta
14. Ioana Bistriceanu
15. Tihan Mihaela
16. Serban Greti
17. Oana Maria
18. Iacob Elena
19. Mihaela Annya
20. Ella Marie
21. Adina Ficea
22. Alina Corodescu
23. Mihaela Niculi
24. Andrada Florina Mocanu
25. Paula Maria
26. Trica Viorica
27. Elena Ghelbere
28. Nissa De
29. Otilia Pantiru
30. Gabi Buga
31. Adina Gavriloi
32. Geta Geta Cryss Pestritu
33. Badea Simona Gabriela
34. Mihaela Barcer
35. Diana Florescu
36. Alexandra David Ionut
37. Rodica Granpier
38. Graur Liliana
39. Cezara Bianca Ailenei
40. Venera Padureanu
41. Constanta Frant-siminiceanu
42. Valentin Grigore
43. Roxy Georgy Marin Dascalescu
44. Costel Dan Corodescu
45. George Matei
46. Maria Corodescu Popp
47. Valentin Grigore
48. Catalina Paun
49. Trica Ilie
50. Denisa Ivascu



Si acum, castigatorii...






LOCUL 1: NEMETH CARMEN, nr.5






LOCUL 2: OTILIA PANTIRU, nr.29














LOCUL 3 : IACOB ELENA, nr. 18








Felicitari!

sâmbătă, 23 aprilie 2016

DIN DRAGOSTE PENTRU CIOCOLATA




          Cei care ma cunosc stiu ca imi place sa gatesc. Si mai stiu ca cel mai mult si mai mult imi place sa ii surprind pe cei dragi cu deserturi...simple sau mai complicate , cu ciocolata sau fara. Le safureaza cu placere pe toate , dar mai ales pe cele cu ciocolata.

     Si nu o data am fost intrebata de ce nu imi transform pasiunea in afacere.

    Oare de ce? Poate pentru ca nu am timp...si bani...si curaj...

  ...Scuze...

   Dar daca, totusi, ar exista aceasta posibilitate? Sa vin cu ceva nou? Ar mai fi ceva de inventat in acest domeniu? Ador figurinele din ciocolata: alba, neagra, cu lapte sau diverse arome. Sunt greu de facut. Necesita matrite, inspiratie, rabdare si multa migala. Plus un adevarat laborator.

  Sau poate ca nu! Astazi am descoperit ultima inovatie in materie: imprimanta 3D cu ciocolata! Da, ati citit bine: cu ciocolata! Este realizata pentru uz casnic, deci nu are nevoie de prea mult spatiu.

  Sa facem un mic plan:


        Cu alte cuvinte, un spatiu de 20 mp ar fi suficient.

       Acum sa analizam costurile:
  • imprimanta 3D ......................................1500 lei
  • frigider side by side...............................3000 lei
  • plita cu inductie.....................................1500 lei
  • mobilier..................................................2000 lei
  • vesela.....................................................1000 lei
  • materie prima.........................................1000 lei

  
   Rezulta un total de 10.000 de lei. Mult? Putin? Mult, daca nu ii ai...Putin, daca ai cine sa ti-i dea...

   Un aliat in acest sens am gasit in  PROVIDENT. Cum de m-am gandit sa apelez la ei? Am vazut acest spot publicitar, in care o tanara își transformă pasiunea pentru fotografiat într-un business, în momentul în care-și cumpără un aparat foto profesionist.





     Daca ea a reusit, eu de ce nu as face-o? 

   Cu cei 10.000 de lei primiti voi putea investi si pune pe picioare micul atelier de ciocolaterie. Voi rambursa imprumutul timp 18 luni, in rate fixe, lunare in cuantum de  737 de lei, o suma mai mult decat rezonabila.

   Nu trebuie decat sa completez formularul de pe site si apoi sa astept cuminte sa ma sune un consultant. Faptul ca, dincolo de imprumut, vor sa dea credit indraznelii si ideilor mele , mi se pare un lucru de apreciat. Fiindca, nu-i asa? atunci cand ai bani totul este usor...prea usor! Numai ca ideile frumoase pot deveni realiate si cu buget redus. E nevoie doar de creativitate, chibzuinta si un strop de entuziasm. Cu cat este mai greu, cu atat este mai frumos.

    La inceput voi lucra pentru prieteni si vecini. Apoi voi investi si in reclama: in mediul on-line si intr-un ziar local. 

    De ce sa daruiesti o simpla cana personalizata, cand o poti face din...ciocolata? Sau poate iti doresti un buchet de flori mai special? 

   Mie mi-ar placea sa primesc pantofi ...asortati cu o poseta...

( sursa foto: kfetele.ro)

   Ori poate va doriti o sticla cu sampanie, ori macheta unei masini?

   As putea realiza orice daca stau bine si ma gandesc. 

  Concluzionand, DA! mi-ar placea sa imi deschid un laborator de ciocolata. Care este"reteta succesului"pentru afacerea mea ?



Ingrediente:
  • vointa 
  • timp
  • dragoste
  • vise
  • imaginatie
  • curaj
  • pasiune
  • ciocolata 
  • ambitie
  • perseverenta
  • bani
Mod de preparare:

     Mai intai se ia Amalia , se tavaleste bine prin toate tipurile si aromele de ciocolata, pana cand le invata pe toate.

     Se adauga apoi imaginatia, in bucati mari,  praful de vise si pasiunea si se pune la frigider. Pentru a pastra dorintele fierbinti se adauga din cand in cand cate un praf de vointa si curaj.

    Voi zambi de fiecare data cand ma voi murdari cu ciocolata si voi intampina cu urale fiecare opera de arta.

   Cu trecerea timpului nu uit sa mai adaug cate un dram de ambitie si perseverenta , pentru a realiza cea mai mare  investitie: in dragoste...in dragostea pentru ciocolata.

  Chiar daca vi se pare ca am uitat cel mai important ingredient, nu este asa: se ocupa Provident de el. Eu doar ma bucur de ceea ce fac.


    




              

                                        

      

sâmbătă, 16 aprilie 2016

SIROP DE PAPADIE




  E primavara si plin de flori. De papadie. Facem coronite, buchetele dar si...sirop.


SIROP DE PAPADIE






Ingrediente ( 1 portie):
  • 80 flori de papadie
  • 4 l apa
  • 1,5 kg zahar







Mod de preparare:


    Pentru inceput culegi papadiile, floare cu floare, dimineata, cand sunt bine inflorite. Pe cat posibil incearca sa gasesti un loc ferit, unde nu exista prea multa poluare.

   Imediat ce ai cules florile le speli sub jet de apa rece si le pui la fiert in apa. Lasi sa fiarba la foc mic 1 ora.



      Strecori siropul obtinut printr-o strecuratoare deasa si il pui la fiert impreuna cu zaharul. Il lasi sa fiarba cca 2 ore, tot la foc mic, pana cand se leaga si capata o culoare frumoasa, aramie. Eu am obtinut 1,5 l de sirop.








  
Torni siropul in sticle si il lasi la dunst uscat.




    Servesti siropul cu apa plata/minerala si cuburi de gheata fantezie.



vineri, 15 aprilie 2016

#BUZZSILAN SAU INOVATIA IN INGRIJIREA HAINELOR




    Ce asteptari am de la un detergent? Dar de la un balsam de rufe? Multe...Foarte multe!

   Sa incerc sa le sintetizez. De la un balsam de rufe imi doresc:
  1. sa miroase frumos, dar discret si sa se pastreze pentru mai mult timp;
  2. sa reduca electrizarea rufelor;
  3. sa lase hainele moi si catifelate;
  4. sa faca rufele mai usor de calcat;
  5. sa nu diminueze capacitatea de absorbtie a prosoapelor si sa le lase moi, nu aspre precum "smirghelul";
  6. sa fie non-alergenice sau macar hipo-alergenice;
  7. sa aiba un ambalaj usor de manuit;
  8. sa fie usor de dozat;
  9. sa aiba un pret corect;
  10. sa protejeze tesatura si sa ii ofere stralucire;
  11. sa nu lase urme albe pe hainele groase si inchise la culoare;
  12. sa aiba alte beneficii  .

   Intrebarea este: am gasit ceea ce caut?

  Se pare ca DA! Si aceasta datorita faptului ca sunt...din nou...participanta activa la campaniile BUZZStore , la #buzzsilan.


  





   Sa le luam pe rand: 

  1. asa cum va spuneam in postarile de pe facebook, miroase a vanilie, discret si placut; motiv pentru care l-am folosit pentru a inmiresma livingul, cu putina imaginatie;





    2. hainele micutei si, mai ales fustele, nu se mai electrizeaza si lipesc de ciorapei;





   3.  hainele sunt  "pufo-mangaioase", asa cum s-a exprimat fetita mea; si l-am folosit chiar si pentru covoare;






   4.  camasile sotului meu se calca mult mai usor, chiar si cele din materiale  sifonabile ( dupa ce le calc si le asez in dulap, dupa 2 zile o iau de la capat...);




   5. prosoapele sunt pufoase, mult mai pufoase comparativ cu cele pe care le-am spalat fara balsam si moi la atingere, fara a lasa impresia ca te stergi degeaba;







   6. conform cu cele citite pe eticheta si luand in considerare reactia fetitei mele la parfumul si contactul cu hainutele , este un balsam de rufe hipoalergenic;












  7. sticla este usor de manevrat , chiar si pentru stangaci!( asa ca mine, mai ales ca de cele mai multe ori am mici probleme de pozitionare a manerului si dispozitivului de curgere);






   8. datorita capacului gradat si indicatiilor de pe eticheta , este foarte usor de dozat cantitatea de balsam de utilizat;





    -35 ml pentru haine moi (spălare automată)
   -55 ml pentru haine foarte moi (spălare automată)
   - 18 ml pentru haine moi (spălare manuală)


  9. raportat la calitate , pretul din magazinele fizice si on-line mi se pare corect;

   10. dupa spalare, culorile sunt parca mai vii, iar tesatura nu se scamoseaza;






    11. am profitat de vremea frumoasa de afara si am spalat hainele groase, de iarna, pentru a le pune la pastrare, in dulap, pana va veni frigul sezonul urmator; am avut ceva emotii deoarece de cele mai multe ori cand foloseam balsam de rufe , parca nu se limpezeau cum trebuie, ramanand urme albe; dar Silan Soft&Oils a trecut testul cu brio;







   12. rasfoind brosura de buzzer am gasit lucruri interesante despre cum l-as mai putea folosi; prin urmare mi-am spalat pensulele cosmetice dintr-o miscare si le-am oferit o ingrijire delicata si parfumata; astfel, ori de cate ori ma machiez, parca plutesc intr-un bol de inghetata de vanile si flori elegante.










 In concluzie, din punctul meu de vedere este un balsam de rufe care se ridica la standardele secolului XXI . Il folosesc si vi-l recomand . Il puteti folosi cu incredere, dar nu uitati sa il tineti departe de ochii si manutele curioase ale copiilor!

  In plus, iata si cateva informatii suplimentare pe care le-am gasit pe site-ul www.silan.ro:
- nu utilizati balsam de rufe în cazul ţesăturilor cu membrane cu aerisire (GoreTex, SympaTex) sau al ţesăturilor de microfibră funcţională. Balsamul de rufe poate afecta funcţionalitatea membranei;
-  de câţiva ani încoace, surfactanţii conţinuţi de balsamul de rufe Silan au fost rapid, uşor şi, cel mai important, complet biodegradabili;
-  utilizarea produselor Silan vă ajută să economisiţi energie, deoarece timpul necesar uscării în uscătorul de rufe poate fi redus semnificativ si timpul de călcare poate fi redus semnificativ;
- studiile recente confirmă faptul că persoanele cu piele sensibilă pot utiliza în siguranţă produsele Silan;
-  in general, balsamul de rufe îngrijeşte şi catifelează ţesăturile, făcându-le mai moi;un adevărat avantaj pentru pielea sensibilă, deoarece ţesăturile netezite reduc semnificativ gradul de iritare a pielii.


Sper ca am reusit sa va raspund la toate intrebarile. Daca nu, astept ...























sâmbătă, 9 aprilie 2016

DESPRE FERICIRE IN FEL SI CHIP



  

     Sfantul Augustin spunea cǎ “Fericirea e sa știi sǎ iți dorești ceea ce ai deja.” 


     Și asta deoarece este un concept atȃt de mare, ȋncȃt nu ȋl poți cuprinde ȋn cuvinte. La fel ca și Binele și Iubirea. Dar, desi au suportat definiții peste definiții de-a lungul timpului din partea filosofilor , cercetatorilor sau moraliștilor, noi ne putem raporta la ele intuitiv. Fiecare avem o relație intimǎ , “a noastrǎ”, cu cele 3 sentimente. Pȃnǎ la urmǎ constatǎm cǎ ele coabiteazǎ atȃt de bine, ȋncȃt nu le mai putem separa.


    Suntem fericiți pentru cǎ iubim și ne este bine…

    Ne este bine pentru cǎ iubim și suntem fericiți…

    Iubim pentru cǎ suntem fericiți și ne este bine…


    Pentru fiecare dintre noi fericirea are o sursǎ, o rǎdǎcinǎ.


    Am provocat mai mulți prieteni și vecini sǎ ȋmi spunǎ ce ȋi face fericiți.

-           - Anca, 38 de ani, soție- este fericitǎ pentru cǎ soțul ei i-a adus flori;

-          - Andrei, 46 de ani, soț- este fericit pentru cǎ a ieșit la o bere cu prietenii;

-         -  Cosmin, 34 de ani, tatǎ- este fericit pentru cǎ merge la meci cu bǎiețelul lui pentru prima data;

-         - Dana, 30 de ani, mamǎ- este fericitǎ pentru cǎ fetița ei a ajutat-o la gǎtit;

-         - Mitu, 73 de ani, bunic- este fericit pentru cǎ nepoțica l-a sǎrutat pe obraz și i-a spus cǎ este cel mai bun bunic din lume;

-         - Lenuta, 68 de ani, bunicǎ- este fericitǎ pentru cǎ nepoțelul i-a spus cǎ face cea mai bunǎ supǎ din lume;

-         - Diana, 14 ani, adolescentǎ- este fericitǎ pentru cǎ mama ei i-a cumpǎrat primul rimel;

-         - Rǎzvan, 15 ani, adolescent- este fericit pentru cǎ a mers la concertul formației favorite;

-         - Carmen, 24 de ani, tȃnǎrǎ- este fericitǎ pentru cǎ a aflat cǎ va fi mamǎ;

-         - Dan, 28 de ani, tȃnǎr - este fericit pentru cǎ iubita lui i-a acceptat cererea ȋn cǎsǎtorie;

-         - Alexandra, 18 ani- este fericitǎ pentru cǎ a trǎit experiența primului sǎrut;

-         - Tudor, 19 ani- este fericit pentru cǎ echipa lui favoritǎ a cȃștigat meciul;

-         - Ana, 45 de ani, femeie- este fericitǎ pentru cǎ este sǎnǎtoasǎ;

-         - Vasile, 47 de ani, bǎrbat- este fericit pentru cǎ a scǎpat de datoriile la bancǎ…



   Fericirea este, deci, bucuria de a iubi.
   Pentru mine.

   Eu sunt fericitǎ din toate motivele descrise mai sus, luate impreunǎ și separat, plus multe altele!


    Pentru tine ce ȋnseamnǎ fericirea? Ai reușit sǎ o surprinzi ȋntr-o fotografie? Dacǎ da, uite, cei de la  Komunomo (o nouă platformă socială, 100% românească, bazată pe interacțiunea dintre oameni în diverse grupuri) au început pe platforma lor un concurs de fotografie în care își motivează membrii să înscrie poze cu tema „Happy People”, ca apoi să fie premiați cu vouchere F64:

-         premiul I – 1000 euro

-         premiul II – 700 euro

-         premiul III – 300 euro 

     Exista doua modalitati de premiere, respectiv doua categorii de premianti:
  - prin acumulare de votuti, respectiv "emotii"
  - prin jurizare.
     Poti inscrie orice fotografie care se incadreaza in categoria "oameni fericiti", cu conditia sa fie facuta de tine.

 concurs foto komunomo


      Pentru mine, fericirea poate fi cel mai bine descrisǎ privind un copil. Starea de bine, iubirea si fericirea coexistǎ fǎrǎ a cere nimic ȋn schimb: doar oferǎ.
   “Fericirea e sa știi sǎ ȋți dorești ceea ce ai deja.”