luni, 30 mai 2016

SPRING MUFFINS



   Nu de mult am intrat ,intr-o companie selecta, intr-un joc. Un joc dulce, dar sanatos, alaturi de #GreenSugar.
  "Cine "este Green Sugar?
   
    Sa citim cum se caracterizeaza acest nou personaj din istoria blogului meu.

  GREEN SUGAR, brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, este inregistrat in Uniunea Europeana ca fiind un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). Spre deosebire de alti indulcitori de pe piata, Green Sugar este singurul dulce natural cu gust stabilizat, care nu schimba gustul alimentelor sau al bauturilor pe care le indulceste si poate fi folosit inclusiv la prajituri ce necesita preparare termica.

    Spre deosebire de alti indulcitori pe baza de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Astfel, puteti continua sa preparati prajiturile si sucurile preferate, fara teama de a compromite gustul original, bucurandu-va astfel de savoarea dulciurilor din copilarie, dar mai ales de lipsa caloriilor din acestea.

   Si cum se apropie ziua copiului si fetita mea adora briosele , m-am gandit sa ii fac un cadou dulce si sanatos.


SPRING MUFFINS





Ingrediente:

Aluat:
  • 2 oua
  • 1 iaurt degresat ( 200 g)
  • 200 g capsuni bine coapte
  • 10-12 frunze de menta
  • 6 lg Green Sugar
  • 1 lg otet
  • 3 lg cacao
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

 Decor:
  • 250 g mascarpone
  • 3 lg Green Sugar
  • capsuni
  • frunzulite de menta







Mod de preparare:

   Pentru inceput, preincalzesti cuptorul. Eu am un aragaz normal, pe gaz, asa incat fixez la temperatura maxima.

   Capsunile le speli sub jet rapid de apa rece, le cureti de frunzulite si le pui in blender. Adaugi frunzele de menta spalate si maruntesti totul foarte bine.







Adaugi iaurtul si omogenizezi totul.




    Ouale le speli cu apa calduta si detergent de vase ( eu fac asa intotdeauna) si separi albusurile.
    Bati albusurile spuma , impreuna cu praful de sare.








    Adaugi galbenusurile si mixezi in continuare.







    Torni crema de iaurt cu capsuni si zaharul si omogenizezi.







     Adaugi cacaoa si faina, iar la final praful de copt ( nestins) si mixezi la viteza mica, pana cand obtii un aluat de consistenta unei smantani subtire, fara cocoloase.







     Umpli formele de briose cca 2/3 cu aceasta compozitie si dai la cuptor pentru 25-35 min. 




        Cand s-au copt, lasi briosele sa se raceasca in forme si intre timp prepari crema pentru decor astfel: mixezi la viteza mica ,branza mascarpone cu zaharul pana cand devine spumoasa si o dai la rece.




    O data racite prajiturelele  le decorezi cu crema, capsuni si frunzulitele de menta.



   Le servesti copilasilor cu multa dragoste.

vineri, 27 mai 2016

HAI ROMANIA!!!!!



     Gandindu-ma la fotbal imi vin in minte versurile lui Adrian Paunescu, din momentele de glorie ale anilor '80.


     De bucurie rar mai avem parte,
     In unele duminici, pe la nunti,
     Suntem ROMANI pe viata si pe moarte,
     Suntem ROMANI, adica suntem munti!



image mail
  



      Si iar, gandindu-ma la noua generatie de fotbalisti, cred ca a sosit momentul sa le acordam toata increderea noastra si sa ii incurajam din toata inima, sincer si fara ranchiuna. 
  
    Mai ales ca pe 10 iunie vom deschide Campionatul European cu meciul impotriva Frantei. Poate ca vor repeta performanta de acum 8 ani ( 0-0 in meciul de debut, impotriva aceleiasi reprezentative a "cocosului Galic" ) , dar o vor acompania de rezultate pozitive in comapania celorlalte advresare, Elvetia si Albania. 

   Cam asa arata grupa Romaniei acum:








   Si acesta este programul meciurilor :





    Unde le puteti viziona? Pe DOLCE SPORT. Si asta deoarece Telekom Romania este, din iunie 2015, sponsor oficial al echipei naționale a României şi doar la Dolce Sport, televizunea de sport a Telekom, se văd toate meciurile UEFA EURO 2016, şi nu mai puţin de 28 dintre acestea în exclusivitate. Poți citi mai multe pe această pagină.


    Pana atunci , baietii nostri se vor incalzi la ultima repetiţie cu public a Naţionalei înainte de participarea la UEFA EURO 2016, care va avea loc pe Naţional Arena pe 3 iunie.

    Asadar, haideti la meciul ROMANIA-GEORGIA  si strigati din toata inima HAI ROMANIA! Eu mi-am pregatit deja "echipamentul"...




AROME FEL DE FEL



     Cititorul meu, te invit la un ceai ... Dar nu la unul oarecare, ci la un ceai in Camera din fata a blogului meu...



   

     
    Chiar daca ti se pare ciudata aceasta invitatie a mea, sa stii ca nu am luat-o razna...inca...

    Haide sa facem o calatorie imaginara prin paginile blogului si sa savuram o ceasca de Pu-erh , unul dintre cele mai apreciate ceaiuri din lume , preţuit de generaţii întregi pentru savoarea, dar şi pentru proprietăţile sale benefice sănătăţii. Spre deosebire de alte tipuri de ceai care trebuie consumate la scurt timp după producerea lor,ceaiurile Pu-erh pot fi consumate atât imediat dupa procesul de fabricaţie, cât şi după ce a fost depozitat şi învechit mai mulţi ani, asemeni vinurilor de colecţie. Majoritatea ceaiurilor Pu-erh sunt clasificate, ca şi vinul nobil, în funcţie de anul producţiei şi de regiunea de origine. Cu cat este mai de durată procesul de depozitare şi învechire, cu atat ceaiul dezvoltă o aromă mai complexă, iar valoarea sa creşte. Unii cultivatori păstrează recoltele de Pu-erh timp de 60 ani sau chiar mai mult, până ceaiul ajunge la maturitatea dorită, astfel ceaiul devenind extrem de preţios.

     Cam asa si cu blogul meu: a inceput ca o joaca - am cules cateva "frunze" de cuvinte si le-am asezat la maturat in randurile primului articol. Am adaugat , incet-incet, stropi de imaginatie si emotie , dar si clipe de realitate . Pe unele le-am lasat "la dospit", pe altele le-am "servit" imediat, picatura cu picatura . 

    La prima lectura unele dintre articolele mele par greu-de savurat, dar dupa ce le strivesti usor de portile gandului, dupa ce le plimbi putin prin paienjenisul de conexiuni neuronale vei descoperi o lume ciudata, un amalgam de "arome " ce iti raman intiparite in memorie...sau in suflet pentru o vreme. La fel ca si ceaiul Pu-erh bourbon vanilie.

   Asa incat, daca pentru a savura un ceai pretios nu ai nevoie decat de...

Volum apă            Cantitate ceai           Temperatura apă        Timp infuzie


   

    

  ...pentru a patrunde in tainele blogului meu trebuie doar sa citesti cu inima si sa te lasi cuprins de frenezia cuvintelor incalcite purtatoare de arome sufletesti.




    Asadar ,draga cititorule, te invit la un ceai, la Camera din fata ,una dintre cele mai iubite ceainării/cafenele din București, renumită pentru cele peste 180 de sortimente de ceai și peste 20 de sortimente de cafea de specialitate.Comanda un ceai
Pu-erh bourbon vanilie si vei vedea ca gandul te va duce la "arome fel de fel".



marți, 24 mai 2016

SIROP DE SOC



    Cine nu a stat sa inspire aerul parfumat din preajma unui soc?

   Cine nu a savurat o socata delicioasa si racoroasa?

   Dar stiti cate ceva despre beneficiile florilor de soc?

  Ceaiul/ infuzia/decoctul/ siropul din flori de soc au efect:
  • sudorific
  • diuretic
  • laxativ
  • scaderea febrei
  • galactologe
  • antiinflamator
  • usor dezinfectant
  • antispastic
  • antipiretic
  • calmarea tusei

De fapt, acest ultim efect este cel pentru care de cativa ani imi prepar acasa ...


SIROP DE SOC







Ingrediente:
  • 50 de flori de soc
  • 3 l apa
  • 1 kg zahar

Mod de preparare:

     Se culeg florile, cu codita cat mai scurta, de preferat la pranz, cand este soare si florile sunt inflorite.


   
     Florile se spala sub jet rapid de apa rece, dupa care se pun la fiert in 3 l de apa, pentru 1 ora.




    Se strecoara zeama astfel obtinuta, se adauga zaharul si se fierbe la foc mic pana cand se leaga siropul ( practic, scade la jumatate) , cca 3 ore.




   Torni siropul in sticle pe care le capsezi bine si le lasi la dunst uscat 24 de ore.








    Il asezi bine in camara.

     Il poti servi cu apa minerala si cuburi de gheata , obtinand o bautura racoritoare si aromata sau il pastrezi pentru clipe grele. In acest ultim caz, se recomanda :
  •  3*1lgt/zi- copii
  • 3* 1 lg/ zi - adulti
   Sa aveti pofta si sper sa nu il folositi pe post de medicament. 

vineri, 20 mai 2016

CAPSUNI SURPIZA




   Este sezonul lor, al capsunilor si nu concep sa treaca o zi fara a le savura proaspete sau in diverse preparate.

  Astazi vreau sa va propun ceva simplu si delicios.


CAPSUNI SURPIZA





Ingrediente:
  • 5-6 capsuni bine coapte 
  • 2-3 linguri crema de ciocolata
  • sos de ciocolata
  • frisca lichida
  • coaja rasa de lamaie, proaspata 



Mod de preparare:

   Capsunile se spala bine sub jet de apa rece si se taie codita, astfel incat frunzulitele sa ramane intacte si fructele sa stea frumos.


   Tai capsunile in 4 sau 6 fragmente, dar nu de tot. Practic, doar le "increstezi".



    Umpli spatiul creat cu crema de ciocolata si asezi fructele pe farfurie.



     Decorezi cu frisca lichida, sos de ciocolata si coaja rasa de lamaie.





joi, 19 mai 2016

CADOURI DIN SUFLET



     Aniversari de tot felul...

   

   Zile importante...

   Zile obisnuite...

   De fiecare data simt impulsul de a cumpara ceva deosebit pentru oamenii de langa mine. Ceva care sa le trezeasca amintiri frumoase despre mine si clipele petrecute impreuna.

  Sau sa imi aminteasca mie de anumite momente speciale din viata. Cum ar fi Ziua Copilului. Fetele noastre cresc vazand cu ochii , iar noi incercam sa ne bucuram de fiecare moment, de fiecare realizare, de fiecare etapa din viata lor...Si, de multe ori, ne "copilarim" cu ele.

  Cea mare este o adolescenta silitoare, aflata la varsta primei iubiri. Adora bratarile si aceesoriile non-conformiste, deci  in aceasta directie se vor indrepta cautarile mele.
Acest model  personalizat cu semnul infinutului ( pentru a-i aminti ca dragostea parintilor pentru copii este infinita, chiar daca ii mai si cearta uneori si nu ii lasa sa faca numai ce vor ei)  pe un snur violet ( pentru ca ii va scoate in evidenta ochii verzi...) i se potriveste perfect. Ii va aduce mereu aminte de ultimele clipe ale copilariei, cand singura ei grija este sa invete si sa se bucure de cadourile primite.






    Mezina o imita in tot ceea ce face: gesturi, mimica, stil vestimentar. Este o mica "maimutica" . Dar una cu stil! Prin urmare, tot o bratara va primi si ea , insa adaptata varstei ei si personalizata corespunzator, cu un charm " inima in inima" ( pentru ca in inima noastra, a parintilor, va ramane mereu fetita noastra mica si neastamparata)  pe un snur rosu, ca sa ii poarte noroc.







    Dar...Stiati ca "inima" este simbolul universal pentru iubire si afectiune si dateaza din secolul XIII unde a fost gasita intr-un manuscris?

   Ma veti intreba probabil de ce bijuterii si mai ales, de ce bijuterii personalizate? Pentru ca in ziua de azi este tot mai greu sa gasesti un cadou original, un cadou cu suflet , un cadou care sa reflecte personalitatea celui care il primeste, dar si ceva din sufletul celui care daruieste. Si nimic nu impleteste mai bine aceste cerinte decat o bijuterie personalizata.

  Iar cei de la Lovebird au o oferta generoasa, putand personaliza la cererea ta atat bratari, cat si pandantive. Vei avea astfel certitudinea ca bijuteria oferita de tine este unica , irepetabila si incarcata de sentimente.








  As vrea sa-nveti sa ZBORI pana la Soare,
   Sa stai cu fruntea SUS, chiar daca doare,
  Sa-nveti sa RAZI atunci cand dai de greu
  Si sa fii BUN ,as vrea, COPILUL MEU!