Dupa ce a trecut si Revelionul am ramas cu cateva albusuri prin frigider.
Cum avem o mică Ioana în familie, mi-am zis să îi fac un desert mai special...așa ca ea 🥰.
TURNULEȚE DE BEZEA CU CREMĂ ALBĂ
Ingrediente:
1. blatul
- 3 albușuri
- 3 lg zahăr
- 1 lgț zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
- 1 lg ciocolată neagră Nestle Desert Noir rasă
2. Crema
- 100 g mascarpone Delaco
- 100 g frișcă lichidă La Forma
- 50 g ciocolată albă Nestle
- 2 lg zahăr
- 2 lg fulgi de cocos
3. Decor
- câteva mure
- sos de ciocolată
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Blatul
Bați albușurile spumă tare împreună cu praful de sare , apoi adaugi pe rând zahărul și zahărul vanilat, iar la final, zeama de lămâie. Obții o bezea lucioasă și consistentă.
Pe hârtia de copt trasezi 8 cercuri cu diametrul de 4 cm .
Așezi cu lingurița bezeaua în interiorul a 4 cercuri, iar în restul de bezea adaugi ciocolata neagră și încorporezi cu grijă, apoi completezi și restul de cercuri.
Dai bezeaua la cuptorul preîncălzit la 150 °C pentru 10 minute, apoi reduci la 100°C pentru încă 30 de minute.
!!! Atenție: în tot acest timp NU deschizi ușa cuptorului, fiindcă bezeaua se va lăsa!!!
Blaturile se lăsa să se răcească în cuptor, cu ușa închisă.
Când sunt reci, după cca 1 oră, începi să prepari
2. crema
Mascarpone îl mixezi împreună cu zahărul, până când devine spumos. Adaugi frișca lichidă și continui să mixezi.
Ciocolata albă o topești pe baie de aburi și o adaugi în fir subțire în crema de mascarpone, continuând să mixezi.
Montare:
Pe o farfurie așezi o bezea cu ciocolată, cremă, bezea simplă și din nou cremă.