luni, 13 ianuarie 2020

TURNULETE DE BEZEA CU CREMA ALBA



   Dupa ce a trecut si Revelionul am ramas cu cateva albusuri prin frigider.
  Cum avem o mică Ioana în familie, mi-am zis să îi fac un desert mai special...așa ca ea 🥰.

TURNULEȚE DE BEZEA CU CREMĂ ALBĂ 





Ingrediente:

1. blatul

  • 3 albușuri 
  • 3 lg zahăr 
  • 1 lgț zeamă de lămâie 
  • 1 praf de sare 
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker 
  • 1 lg ciocolată neagră Nestle Desert Noir rasă 
2. Crema 
  • 100 g mascarpone Delaco 
  • 100 g frișcă lichidă La Forma
  • 50 g ciocolată albă Nestle 
  • 2 lg zahăr 
  • 2 lg fulgi de cocos 
3. Decor
  • câteva mure
  • sos de ciocolată 
  • fulgi de cocos 

Mod de preparare:

1. Blatul 
  Bați albușurile spumă tare împreună cu praful de sare , apoi adaugi pe rând zahărul și zahărul vanilat, iar la final, zeama de lămâie. Obții o bezea lucioasă și consistentă. 
Pe hârtia de copt trasezi 8 cercuri cu diametrul de 4 cm .

 Așezi cu lingurița bezeaua în interiorul a 4 cercuri, iar în restul de bezea adaugi ciocolata neagră și încorporezi cu grijă, apoi completezi și restul de cercuri. 

 Dai bezeaua la cuptorul preîncălzit la 150 °C pentru 10 minute, apoi reduci la 100°C pentru încă 30 de minute. 

 !!! Atenție: în tot acest timp NU deschizi ușa cuptorului, fiindcă bezeaua se va lăsa!!!


  Blaturile se lăsa să se răcească în cuptor, cu ușa închisă. 

 Când sunt reci, după cca 1 oră, începi să prepari 

2. crema 

  Mascarpone îl mixezi împreună cu zahărul, până când devine spumos. Adaugi frișca lichidă și continui să mixezi.
  Ciocolata albă o topești pe baie de aburi și o adaugi în fir subțire în crema de mascarpone, continuând să mixezi. 
 La final adaugi fulgii de cocos și omogenizezi cu ajutorul unei spatule.



Montare:

  Pe o farfurie așezi o bezea cu ciocolată, cremă, bezea simplă și din nou cremă. 

 Decorezi turnulețele după inspirație 🤪.


PRĂJITURĂ ALBĂ CA ZĂPADA...ÎMBUJORATĂ 😁



  Nu sunt "ambasador" Dr.Oetker, dar îmi plac produsele lor și le folosesc cu succes în bucătărie. Pentru că îmi ușurează munca. Și sunt de calitate. 

  Ultimul produs lansat pe piata este reprezentat de foile gata coapte. Am primit si eu cate un pachet din fiecare ( foi simple, foi cu cacao si foi subtiri), astfel incat prepararea unei prajitur a devenit extrem de simpla.


      PRĂJITURĂ ALBĂ CA ZĂPADA...ÎMBUJORATĂ 😁




Ingrediente:

  • 1 pachet foi simple Dr. Oetker
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 ceasca dulceata de caise si capsuni
  • 3 lg nuca de cocos

Mod de preparare:

 Prepari crema conform indicatiilor de pe ambalaj si o imparti in 3 parti egale.
 Asezi o foaie in tava si intinzi crema , apoi asezi presand usor cea de a doua foaie. Intinzi dulceata si presari nuca de cocos, asezi a 3-a foie, apoi din nou crema, ultima foaie si iar crema. Presari nuca de cocos si dai tava la rece pentru 2 ore.


  Portionezi prajitura cu un cutit umed si servesti cu drag. 

 Foile se inmoaie frumos si "se topesc in gura" , vorba mamei-soacre.