Intotdeauna aperitivele sunt cele care atrag atentia invitatilor la masa. Asa incat, incerc de fiecare data sa ii impresionez cu ceva nou.
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata
- 8 felii jambon, cat mai mari si feliate potrivit de gros
- 2 oua
- 4 lg pesmet
- sare
- piper
- boia
- 6 catei de usturoi
- 1 lg patrunjel verde tocat
- 2 lg Maggi Intensavor gust de legume
- 1 lg unt
- 3 oua pentru fiert
Mod de preparare:
Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .
Lasi compozitia sa se odihneasca 30 minute.
Fierbi cele 3 oua tari.
Tava rotunda pentru tort( guguluf, cu pereti detasabili) o ungi cu untul topit si asezi feliile de jambon, imbracand peretii.
Asezi jumatate din compozitia de carne, apoi pui ouale fierte taiate jumatati, continuand cu restul de carne.
Invelesti totul cu feliile de jambon si dai la cuptorul incalzit pentru 60 minute.
Lasi sa se raceasca in forma, indepartezi inelul si asezi coronita pe platou.
O servesti cu drag, taiata felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu