marți, 29 aprilie 2014

Chec cu crema de branza si ciocolata

Imi plac combinatiile-combinate, asa incat am transformat clasicul chec in ceva fistichiu ,delicios si aratos.

 

Ingrediente





  • 4 oua

  • 20 linguri de faina

  • 24 linguri de lapte

  • 20 linguri de ulei

  • 1 plic zahar vanilat

  • 1 plic praf de copt

  • 2 linguri de cacao

  • 200 g crema de branza cu smantana

  • 200 ml frisca lichida

  • 3 linguri de ciocolata rasa

  • 1 lingura zeama de lamaie


Mod de preparare:




 Bati ouale intregi cu telul impreuna cu zaharul;

000_0003

Adaugi uleiul,apoi laptele;

Adaugi faina si apoi zaharul vanilat;

000_0004

Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite;

Tapetezi o tava de prajituri cu hartie pentru copt si torni 1/2 din compozitie in tava;

000_0006

In cealalta 1/2 adaugi cacaoa si torni in tava;

000_0008

Dai la cuptor pentru cca 45 (verifici cu o scobitoare);

Cand este copt,il scoti din cuptor si lasi sa se raceasca in tava;

000_0016

Intre timp bati frisca impreuna cu branza;

000_0019

Cand s-a racit checul, intinzi crema deasupra si decorezi cu ciocolata rasa;

000_0021

Portionezi cu ajutorul unui cutit ascutit si umezit.

000_0026

Pofta buna!



luni, 28 aprilie 2014

FRUMUSETE FARA BATRANETE

Am primit o provocare din partea companiei Oriflame...mai exact din partea comunitatii internationale „The ONE Collective”, de aici: http://ro.oriflame.com/products/the-one.

Mi-am spus :De ce nu? Sunt femeie, imi place sa fiu cocheta, folosesc produse cosmetice...Asa ca...la treaba!

banner-campanie-oriflame-noile-produse-the-one

Recunosc: pe la 25 de ani nici nu stiam ce este acela fond de ten; mama nu folosea si ma invatase ca produsele cosmetice degradeaza tenul. Dar anii au trecut si ,incet-incet,mi-am dat seama ca, folosite cu inteligenta, produsele cosmetice nu numai ca NU STRICA tenul,ba- dimpotriva, IL AJUTA! Iar putin ruj si rimel fac minuni cu expresia chipului meu...

Ce produse cosmetice folosesc eu acum?

Sa incepem cu...inceputul: FONDUL DE TEN. De ce? Pentru ca de cand am o minune de fetita, tenul meu s-a umplut de pete...si asa,scap de grija lor. Ce imi doresc eu de la el? Sa se intinda fara efort, sa aiba putere mare de acoperire, sa arate natural( nu ca o "tencuiala"), sa nu luceasca in razele sorelui, sa...fie perfect! Iar dupa o noapte nedormita imi vine in ajutor...

FOND DE TEN....CORECTORUL!

CORECTOR Si pentru ca ochii mei sa fie expresivi si frumosi, aplicam putin FARD-CREMA...Nu am prea mult timp la dispozitie dimineata, asa incat prefer aceasta varianta de fard: se aplica usor,uniform si nu se aduna cand clipesc.

FARDsi un RIMEL de calitate...care sa nu cada de pe gene,sa le definesca frumos,fara a le conferi aspectul de gene false,super-incarcate...

RIMEL  Acum, ca am rezolvat expresivitatea,trecem la buze...Ei,aici am o mare problema! De ce? Fiindca nu am gasit inca rujul care sa nu "plece la plimbare" impreuna cu mancarea/cafeaua/apa sau cu ce o mai fi... Si atunci,zic sa incerc si eu noul ruj THE ONE...

RUJSi daca chiar vreau sa fiu speciala, pot sa adaug si LUCIUL:LUCIU

100_3232

 

 

Sunt FEMEIE, sunt cocheta, sunt mama-gospodina-sotie-prietena, sunt THE ONE pentru cei de langa mine, deci trebuie sa am produse cosmetice de calitate care sa ma puna in valoare.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2jsC-F2aCLE

 

 

sâmbătă, 19 aprilie 2014

TORT LA GHIVECI

Daca vreti sa va impresionati musafirii cu un tort deosebit,inceracati aceasta varianta: este delicios,iar impresia generala este...waaaaaaaaw!



Ingrediente



  • Blat:

  • 500 g piscoturi

  • 3 pachete biscuiti oreo

  • 3 lg cacao instant

  • 100 ml apa calda

  • Crema:

  • 2 cutii  de crema de branza cu smantana

  • 1 plic crema de ciocolata la rece Dr. Oetker 

  • 300 ml lapte rece

  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare :




Blat:

Piscoturile se inmoaie in solutia de cacao(cacao amestecata cu apa);

Biscuitii oreo se sfarmana in robot;

Crema:

Bati frisca si o amesteci cu crema de branza;

Prepari crema la rece cu laptele;

Omogenizezi cele 2 crème, cu mixerul;





MONTARE:

Iei un ghiveci curat sau o jardinièra de dimensiuni potrivite, noua, o speli si o stergi , apoi o tapetezi cu folie de aluminiu;
Asezi un strat de piscoturi inmuiate in solutia de cacao instant;
Asezi un strat de crema.

Continui pana cand epuizezi ingredientele,avand grija se inchei cu crema.




Deaspura asezi stratul de biscuiti oreo sfaramati.

Asezi niste flori dragute si gata !





Cand vrei sa il servesti...mananci cu lingurita,direct din ghiveci!

sâmbătă, 12 aprilie 2014

PRAJITURA COPILARIEI

Ma gandeam de cateva zile la "nuga"-ua aceea pe care ne-o facea mama cu fulgi de ovaz...Gandit-gandit...sunat mama si cerut reteta...A cautat-o mama zile bune si...SURPRIZA!

Ingrediente





  • 400g zahar

  • 200 g margarina

  • 200 g fulgi de ovaz

  • 2 linguri de cacao

  • 3 linguri de miere

  • cativa stropi de esenta de rom


Mod de preparare :




Zaharul se caramelizeaza la foc mic.

IMGP2299

IMGP2302

Cand are o culoare frumoasa,aramie, adaugi margarina si amesteci pana cand se topeste.

IMGP2303

Adaugi apoi cacaoa si mierea,amestecand cu grija. La final torni fulgii de ovaz si ii incorporezi. La final pui esenta de rom.

IMGP2305

O tava o ungi cu margarina si torni compozitia in ea,niveland-o cu lingura.

IMGP2306

Dai totul la rece pentru cca 2 ore.

O servesti taiata cubulete.

IMGP2309

Este o varianta sanatoasa a batoanelor cu cereale din comert.



Terina de legume cu pui

M-am saturat de eterna salata boeuf si m-am gandit sa ii dau o alta fata...

Ingrediente





  • 3 buc morcovi fierti,tocati

  • 3 buc patrunjel fierti,tocati

  • 3 buc cartofi fierti,tocati

  • 2 buc oua fierte tari,maruntite

  • 100 g Maioneză dietetică facuta in casa

  • 100 g smantana slaba

  • 150 g Porumb dulce boabe

  • 150 g Mazăre verde boabe

  • 300 g Piept de pui fiert si tocat

  • 1 buc rosie pentru decor

  • 9 feliute ardei gras semafor felii

  • 1 lingurita mustardulce

  • 2 plicuri gelatina alimentara granule

  • 1 lingurita Maggi secretul gustului,gaina


Mod de preparare :




Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si Maggi,secretul gustului;

Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama;

Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustarul si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;

Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;

Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;

IMGP1259

Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;

Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;

IMGP1262

Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;

IMGP1264

Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;

IMGP1265 IMGP1267

O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;

IMGP1332

O servesti taiata felii.



STELUTE CU CASCAVAL

V-ati plictisit de eternele aperitive pe care le pregatiti la fiecare zi festiva? Si eu! Asa ca mi-am pus mintea la contributie si a iesit asa ceva...

INGREDIENTE:
- 200g paste tip fussili
- 1 ou
- un praf de sare
- 50 ml de lapte
- 100 g pastrama din piept de pui
- 100 g cascaval ras

MOD DE PREPARARE:
- pastele se fierb in apa cu sare ;
- bati oul cu un praf de sare si laptele;

IMGP2184
- pastrama o tai cubulete;
- in forma de briose asezi un strat de paste(cam pana la jumatatea formei), apoi torni jumatate din cantitatea de ou batut;

IMGP2192
- asezi cubuletele din pastrama si restul de paste;

IMGP2194
- torni oul ramas si adaugi cascaval ras, deasupra;

IMGP2197
- dai la cuptorul preincalzit 45 minute;

IMGP2206
- scoti briosele din forme;
- le poti servi calde sau reci.

 

POFTA BUNA!

marți, 8 aprilie 2014

De Primavara...

Ati vazut vre-odata primul zambet al unui copil?...

Ati surprins vre-odata privirea unei mame indreptata spre puiul ei?... Dar pe cea a bunicilor plimbandu-se de mana?...

Ati urmarit un rasarit de soare… sau formarea unui curcubeu…ori zborul unui fluture? …

Ati ascultat fosnetul frunzelor in vant … sau ati numarat vre-odata stelele intr-o noapte de vara?... Fiecare lucru, fiecare gest care ne inconjoara are magia lui…

Pentru mine aceasta este frumusetea : simpla, apropiata…minunata!

flori

 

duminică, 6 aprilie 2014

AMINTIRI...LA 9 ANI...

Sa tot fi avut 9 ani.

Era o duminica frumoasa de vara cand parintii mei s-au hotarat sa mergem la niste prieteni, intr-un sat aflat la cativa kilometri de Cluj. Ajunsi acolo, am pornit spre padurea de langa sat.
Sa tot fi avut 9 ani.Era o duminica frumoasa de vara cand parintii mei s-au hotarat sa mergem la niste prieteni, intr-un sat aflat la cativa kilometri de Cluj. Ajunsi acolo, am pornit spre padurea de langa sat. Taticii pregateau focul, mamicile -gratarele, iar pe noi ,copiii, ne-au trimis la izvor ,dupa apa. Nu era departe,dar trebuia sa coboram intr-o rapa...Cum eu eram cea mai mica si imi placea sa hoinaresc dupa flori si fluturi, cei mari s-au gandit sa se ascunda de mine! Si uite-asa, m-am trezit singura...

Am inceput sa alerg de colo-colo,dar am realizat ca asa nu ii voi gasi...prin urmare, am urcat pe o colina, de unde puteam vedea satul, si am infipt o creanga in pamant: de acolo vedeam drumul spre sat si puteam merge acasa...Am colindat ceva vreme, iar cand am obosit am inceput sa cobor spre sat si atunci i-am auzit pe parintii mei strigandu-ma! Eram atat de cuminte si de linistia ca abia cand s-au asezat la masa au vazut ca nu eram...adica dupa 3 ore!

M-au cautat o vreme pana cand tata a gasit semnele pe care eu le lasasem( buchetele de flori, smocuri de iarba rupte sau crengute incrucisate) ca sa stiu sa ma intorc sus,pe deal si asa au dat de mine.

miercuri, 2 aprilie 2014

PREAMBUL

 

De cand ma stiu m-am jucat cu cuvintele...Intr-o vreme se legau mai usor...apoi tot mai greu...

Pana intr-o zi, cand au inceput sa curga...cuvinte-incalcite, amestecate si daruite sufletelului de langa mine!

Alessia le citeste si le invata cu drag.

Este motivul pentru care continui sa ma joc cu vorbele, sa le asez in noi tipare si sa i le daruiesc , cu toata dragostea mea de mama. Poate ca nu sunt cea mai buna mama din lume, dar ma straduiesc sa fiu cea mai buna mama pe care o poate avea.

Si stiti ceva? De multe ori ideea poeziilor imi vine de la ea!

 

PISOIUȚ ȘI PISOIAȘ
Am acasa doi pisoi –
nu sunt alții-n sat ca ei:
unu-i alb , ca de zǎpadǎ ,
altul parcǎ-i dat prin smoalǎ;

rotofei și drǎgǎlași
toatǎ ziua-s la taifas
cu pisicile vecine…
Vai și-amar de gospodine!

Merg ȋncet, cu coada sus
dȃnd tȃrcoale pe la uși,
iar de-i pierd din ochi o clipǎ
ei afarǎ au zbughit-o,

prin omǎt se tǎvǎlesc,
miaunǎ , se hȃrjonesc,
fulgii li se-așeazǎ-n blanǎ-
care-i alb și care , smoalǎ ?