luni, 18 martie 2019

CIUPERCI BRUNE CU TOFU ȘI CUS-CUS



   Am intrat în perioada postului , odată cu cea de a doua lună de program  RESET. 

  Și a trebuit să îmi pun imaginația la încercare pentru a creea meniuri speciale. 

Iar programul "RESET" exact asta m-a invatat: sa gatesc zambind! Daca dai clik pe cuvantul RESET si alegi sa slabesti destept, introdu codul AS2019 si vei obtine o reducere de 10%...pentru ca 2019 este anul tau!

         CIUPERCI BRUNE CU TOFU ȘI CUS-CUS 





Ingrediente ( pentru o porție)

  • 6 ciuperci brune 
  • 3 lgt zeamă de lămâie 
  • 1 vf de cuțit chilli 
  • un praf de sare 
  • 1/2 ceașcă de cus-cus 
  • 1 ceașcă de apă fierbinte 
  • 2 lg ulei de măsline 
  • 2 fire de ceapă verde 
  • 3 cubulete de tofu

Mod de preparare:

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita,  apoi le stropesti cu zeamă de lămâie. 
După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei. 



Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde).
Așezi ciupercile pe gril și le lași câte 5 minute pe fiecare parte. 




Până când sunt gata ciupercile, torni apa fierbinte peste cus-cus,  adaugi restul de zeamă de lămâie și acoperi cu o farfuriuta. 

Cand cus-cus-ul este bine hidratat adaugi ceapa verde tocată mărunt,  chilli și,  eventual, un praf de sare. 



Iei o ciuperca,  pui un cubulet de tofu , adaugi cus-cus cât de mult,  așezi deasupra altă ciuperca și fixezi cu o scobitoare. Servesti totul pe pat de salată verde. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu