Cred ca prima reteta pe care am invatat-o de la mama a fost SUPA DE PUI CU GALUSTE. Ori de cate ori eram bolnava sau pur si simplu vroia sa ma rasfete, mama imi pregatea supa-minune.
Si a venit si momentul in care sa ii intorc favorul...Dar...
Mama era internata
pentru o interventie chirurgicala,iar noi,cei 3 pitici,ramaseseram cu
tata-maestru bucatar,care ne rasfata cu cartofi "chibrit"si
ochiuri!Insa...Cu o zi inainte de a reveni mama acasa,impreuna cu sora mea mai
mare(eu aveam 9 ani,ea-12)am mers la o vecina sa ne spuna cum se face supa de pui
cu galuste...auzisem noi ca e buna pentru bolnavi...Am notat constiincios
reteta si ne-am instalat in bucatarie.Totul a mers struna pana la
galuste.Fiindca ni se parea cam moale compozitia am mai adaugat gris...si am
mai adaugat...iar cand le-am pus la fiert-degeaba!...tot "gloante"au
ramas!Biata mama,numai ea stie cum le-a mancat!Dar tot ea a fost cea care ne-a
laudat,spunandu-ne ca a fost cea mai buna supa din lume,deoarece are acel
ingredient-minune:DRAGOSTEA.
SUPA DE PUI ( CA LA MAMA)
Supa:
- carne de pui ( gat, aripi, spate)
- 8 morcovi
- 1/2 telina
- 2 patrunjei
- 2 cepe albe
- 4 l apa
- 1 lingura boabe de piper
- 1 lg Maggi Secretul Gustului Gaina
- patrunjel verde
- multa dragoste
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 100 g gris
Mod de preparare:
Speli carnea de pui si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper.
Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta.
Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic.
Intre timp, prepari galustele: bati albusul cu o furculita, pana devine o spuma consistenta, apoi adaugi galbenusul si praful de sare, continuand sa bati;adaugi grisul cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase pana obtinii o compozitie potrivita ca si consistenta; cu o lingurita torni cate putin in supa fierbinte, lasand sa fiarba pentru inca 10-15 minute.
Cand au fiert si galustele, stingi focul si adaugi patrunjelul verde tocat si un strop de dragoste.
Servesti totul cu mult drag!
P.S. Supa este facuta de mama, la ea, la tara.
Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta.
Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic.
Intre timp, prepari galustele: bati albusul cu o furculita, pana devine o spuma consistenta, apoi adaugi galbenusul si praful de sare, continuand sa bati;adaugi grisul cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase pana obtinii o compozitie potrivita ca si consistenta; cu o lingurita torni cate putin in supa fierbinte, lasand sa fiarba pentru inca 10-15 minute.
Cand au fiert si galustele, stingi focul si adaugi patrunjelul verde tocat si un strop de dragoste.
Servesti totul cu mult drag!
P.S. Supa este facuta de mama, la ea, la tara.
Cea mai buna supa din cate exista.
RăspundețiȘtergereLa noi este obligatoriu odata pe saptamana sa fac aceasta supa.
RăspundețiȘtergere