Ingrediente
- 3 buc morcovi fierti,tocati
- 3 buc patrunjel fierti,tocati
- 3 buc cartofi fierti,tocati
- 2 buc oua fierte tari,maruntite
- 100 g Maioneză dietetică facuta in casa
- 100 g smantana slaba
- 150 g Porumb dulce boabe
- 150 g Mazăre verde boabe
- 300 g Piept de pui fiert si tocat
- 1 buc rosie pentru decor
- 9 feliute ardei gras semafor felii
- 1 lingurita mustardulce
- 2 plicuri gelatina alimentara granule
- 1 lingurita Maggi secretul gustului,gaina
Mod de preparare :
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si Maggi,secretul gustului;
Intre timp,porumbul si mazarea se storc bine de zeama;
Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustarul si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;
Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;
Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;
Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;
Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;
Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;
Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;
O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;
O servesti taiata felii.
cred ca e la fel de gustoasa pe cat de bine arata
RăspundețiȘtergere