luni, 24 iulie 2017

INGHETATA STRACIATELLA PE BAT



    Daca tot am invatat sa fac inghetata , ziceam sa incerc ceva simplu de tot.
 Sau "inghetata nu e inghetata daca nu-i pe bat!".


INGHETATA STRACIATELLA PE BAT



Ingrediente ( ptr 6 bucati):
  • 3 lg smantana 25%
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • ciocolata Nestle Dessert Noir


Mai ai nevoie de  un set pentru inghetata pe bat.

Mod de preparare:

   Smantana o bati cu mixerul impreuna cu zaharul vanilat , la viteza medie ( treapta 3) , timp de 1 minut, pana cand devine spumoasa.


Adaugi ciocolata rasa ( cat vrei tu) si omogenizezi cu o spatula.
Umezesti formele pentru ighetata si le umpli cu crema. Din cand in cand le bati de masa pentru a se aseza mai bine crema.


Infigi betele si dai la congelator pentru 2 ore.


   Cand vrei sa servesti inghetata uzi formele cu apa calduta si tragi de bat.

Sa aveti pofta!



Tips & Tricks: nu uita sa uzi formele inainte de a le umple si nici sa le bati de masa! Altfel risti sa nu poti scoate inghetatele din forma si sa se rupa.

7 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta. Mai intai trebuie sa iau formele ca nu le am. Cred ca este foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  2. sigur o fac si eu in weekend reteta..simpla si rece

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta usoara si delicioasa,am sa incerc si eu sa o fac👏😘😍

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta usoara si delicioasa,am sa incerc si eu sa o fac👏😘😍

    RăspundețiȘtergere
  5. Valeria Chertes24 iulie 2017 la 13:57

    Abia astept sa incerc aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa! Am sa fac special pentru cel mic.

    RăspundețiȘtergere