marți, 18 iulie 2017

DULCEATA DE ZARZARE CU PEPENE GALBEN




   Si daca tot s-au copt zarzarele din gradina mi-am zis sa fac ceva bun de tot.
    Sa te lingi pe degete.
    Cu esenta de "mai vreau".
    Zis si facut!


DULCEATA DE ZARZARE CU PEPENE GALBEN




Ingrediente:
  • 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
  • 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
  • 2 kg zahar
Mai ai nevoie de :
  • 6 borcane de 400g
  • o oala mare
  • o patura
  • un dram de dragoste

Mod de preparare:

Zarzarele le speli si le scoti samburii.



Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete .


   Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.


   Lasi la rece peste noapte.


   Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).
   Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi , presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.
  Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.
Dar nu uita sa o degusti mai intai...




Sa aveti spor!

Tips& Tricks: facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.

6 comentarii:

  1. Cred ca o sa fac si eu. Separat am facut, dar combinat cele doua fructe ,nu!

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar m-ai facut curioasa de gustul dulcetii..arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  3. Am notat rețetă!este ceva inedit!nu am auzit până acum de dulceață de zarzăre!

    RăspundețiȘtergere
  4. Valeria Chertes19 iulie 2017 la 14:26

    Ce buna idee sa le combini.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salivez la toate retetele tale. Am facut dulceata de zarzare, dulceata de pepene galben, dar impreuna nu le-am pus

    RăspundețiȘtergere
  6. Orice dulceata facuta la cuptor si cu un dram de dragoste iese excelent!

    RăspundețiȘtergere