Cine nu si-a ajutat mama macar o data la pregatiea traditionalei "Salata boeuf"? Cred ca fiecare dintre noi are amintiri frumoase despre aceste momente...asa ca mine.
Este un moment pe care il savurez si eu acum alaturi de mica mea printesa.
Numai ca eu nu ma pot abtine sa nu intervin in retetele clasice. Asa sunt eu!
SALATA "BOEUF" ALTFEL
Ingrediente:
- 1 piept de pui cu os
- 3 morcovi
- 1 ceapa alba
- 1 patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 2 cartofi albi
- sare ( dupa gust)
- 1 lgt piper boabe
- 1 lg Maggi Secretul gustului Intensavor Gaina
- 4 l apa
- 1 galbenus de ou
- 200 ml ulei
- 1/2 lgt mustar
- un praf de sare
- 150 g mazare verde congelata
- 150 g porumb boabe conserva
- 1 frunza de patrujel verde
- 3 castraveciori murati
Mod de preparare:
Zarzavaturile le cureti si le speli cu apa rece . Pieptul de pui il speli si il pui la fiert impreuna cu zarzavaturile , sarea si boabele de piper.
Cand sunt fierte adaugi Maggi si mai lasi sa fiarba la foc mic inca 5 minute , apoi strecori supa rezultata ( pe care o poti pregati cu galuste sau taietei) si lasi sa se raceasca zarzavaturile si carnea.
O data racite le toci marunt si adaugi mazarea si porumbul scurse bine de apa.
Din galbenus, mustar, praful de sare si ulei prepari o maioneza delicioasa.
Castravetii ii razuiesti pe cea mai mica razatoare si ii storci bine.
Amesteci si omogenizezi toate ingredientele apoi le asezi intr-un bol, pe care il decorezi cu frunzele de patrunjel.
mi-ai facut pofta de salata de boeuf..in weekend voi face si eu
RăspundețiȘtergereReteta clasica o fac, oricum o prepar foarte rar.
RăspundețiȘtergereAsa o prepar si eu dar fara porumb!
RăspundețiȘtergereEu fac reteta clasica dar am sa o incerc si asta.
RăspundețiȘtergere