luni, 22 mai 2017

PULPE DE PUI CU VERDEATA, PIURE DE CARTOFI SI TOPPING DE LEGUME




      Sambata este perfecta pentru a gati ceva mai special pentru cei dragi.



      PULPE DE PUI CU VERDEATA, PIURE DE CARTOFI SI TOPPING DE LEGUME





Ingrediente:

1. pentru friptura
  • 12 pulpe de pui inferioare
  • 1 plic Maggi Ideea zilei pui cu verdeata
  • 3 lg ulei
  • sare
2. pentru piure
  • 500 g cartofi
  • sare
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte cald
 3. pentru topping
  • 250 g legume mexicane
  • 50 g unt
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

    Pulpele le speli sub jet de apa rece si le dai un clocot in apa cu sare.
   Le speli din nou si le lasi sa se raceasca.


   Din ulei si condimente prepari un topping cu care ungi bine fiecare bucata de carne si le lasi la rece 1 ora. 




Dupa care le introduci in punga speciala si dai la cuptor pentru 45 de minute. Nu uita sa intepi punga cu o scobitoare de 5-6 ori, pentru mai multa savoare. 



Apoi tai punga si mai lasi 15 minute pentru ca friptura sa capete o culoare placuta, aramie.


Pentru piure , fierbi cartofii curatati de coaja si taiati in bucati mai mari, pentru a-si pastra gustul. Cand sunt fierti , strecori apa , adaugi untul si laptele treptat si amesteci bine, zdrobindu-i.
Legumele le asezi intr-o craticioara impreuna cu untul si usturoiul taiat marunt si le dai la foc iute, pana cand se inmoaie. Condimentezi cu sare si piper dupa gust.



Servesti totul imediat ce este gata, cu multa dragoste.




4 comentarii: