Cautand in arhiva am gasit niste fotografii mai vechi ale unei retete pe care o pregateam frecvent.
Mi-am amintit de ea si m-am gandit sa v-o spun si voua. Poate va inspira.
CORONITA DE IAURT CU CAPSUNI
Ingrediente:
- 500 g capsuni
- 400 ml iaurt
- 4 linguri rase de zahar praf
- 500 ml frisca lichida
- 3 plicuri de gelatina alimentara( 30g) Dr. Oetker
- 700 ml apa rece
- 1 plic gelatina pentru decor Dr. Oetker
- 50 ml sirop de capsuni
- 12 piscoturi
Mod de preparare:
Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati,in functie de cat sunt de mari.
Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece.
Intre timp, tapetezi forma de coronita cu folie alimentara.
Cand
gelatina este umflata, o pui pe foc mic si amesteci continuu, pana cand
se lichefiaza, cu grija sa nu fiarba, fiindca se va taia. Adaugi
gelatina la compozitia de iaurt cu frisca,in fir subtire si amesteci
usor, cu o lingura.
Torni
jumatate din compozitie in forma, asezi capsunile si apoi adaugi restul
de crema. Din 25 ml de sirop si 200 ml de apa prepari un sirop in care
inmoi piscoturile si le asezi peste crema.
Dai la rece pentru 3 ore. Rastorni coronita pe un platou si indepartezi forma si folia.
Bati
restul de frisca si ornezi . Asezi capsuni si apoi prepari gelatina
pentru decor : amesteci praful cu 2 linguri rase de zahar si lichidul
format din 25 ml de sirop si 200 ml de apa; pui la foc mic si fierbi 1
minut; torni gelatina peste fructe.
chiar arata delicios
RăspundețiȘtergerePrea bun!
RăspundețiȘtergereO prajiuta racoritoare.
RăspundețiȘtergerePrea bun, prea racoros, prea se termina repede!
RăspundețiȘtergerePrea bun, prea racoros, prea se termina repede!
RăspundețiȘtergereMinunata si gustoasa!
RăspundețiȘtergere