Nu stiu ce m-a apucat, dar mi s-a facut dor de prajiturile bunicii...
INGREDIENTE:
FOI:
- 100 g de margarina Rama( bunica folosea untura- 3 lg)
- 1 cana de zahar
- 2 oua
- 1/2 cana de lapte
- 5 lg de miere
- 1 lgt bicarbonat de sodiu
- 5 cani de faina
Am scris cantitatile din retetarul mamei...
CREMA:
- 1 cana de zahar
- 2 cani lapte
- 6 lg gris
- 1 pachet de margarina Rama mit Butter( bunica folosea unt de casa, iar mama margarina)
- zeama de la o lamaie mica
- 2 plicuri de zahar vanilat
- gem de caise, facut in casa
MOD DE PREPARARE:
FOI:
Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma intr-o spuma.
Luam vasul de pe foc si turnam toata faina, amestecand vartos, iar apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
Impartim aluatul in 4 si coacem foile intinse cu sucitorul pe dosul tavii de prajitura, unse cu ulei. Ar fi indicat sa folosesti 2 tavi pentru ca totul sa mearga mai repede si usor.Coci pana cand foile devin aramii.
CREMA:
Pui la ptele la fiert impreuna cu grisul. Cand s-a fiert, il lasam la racit. In acest timp, spumam margarina cu zaharul .
Amestecam grisul racit cu spuma si adaugam treptat zeama de lamaie, amestecand cu grija. La final, adaugam zaharul vanilat.
MONTARE:
Asezi pe platou o foaie, apoi un strat de crema, din nou foaie si apoi dulceata de caise. Contiunui cu foaie si crema si inchei cu foaie.
Dai la rece si lasi sa se inmoaie cca 1 zi.
Servesti prajitura taiata felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu