Micuta mea are un tort preferat: Tort la ghiveci!
De data aceasta, nu am mai cumparat o jardiniera, ci am creat noi una din frisca! De ce am facut tort? Cum, nu stiti? Pe 1 Decembrie este ziua Romaniei...si noi facem intotdeauna tort cand este ziua cuiva!
Asadar... La multi ani, Romania!
Ingrediente:
A. Blat:
- 200 g piscoturi
- 1 pachet biscuiti oreo
B. Crema:
- 1 cutie crema de branza
- 1 plic crema de ciocolata la rece
- 300 ml lapte rece
- 500 ml frisca lichida
- 1 conserva ananas bucati Sun Food
- 50 ml sirop de capsuni
Mod de preparare:
A. Blat:
- inmoi piscoturile in siropul conservei de ananas
- sfarami biscuitii oreo
B. Crema:
- bati 200 ml de frisca si o amesteci cu branza.
- prepari crema la rece cu laptele.
- omogenizezi cele 2 crème, cu mixerul.
C. Montare:
- iei forma pentru chec si o tapetezi cu folie de aluminiu;
- asezi biscuitii sfaramati;
- torni jumatate din crema si asezi bucatile de ananas;
- torni restul de crema;
- asezi piscoturile insiropate cu sucul de ananas;
- dai la rece 3 ore;
- intre timp bati restul de frisca si adaugi siropul de capsuni;astfel frisca va avea culoarea roz;
- rastorni tortul pe platou;
- creezi "jardiniera" de frisca si decorezi cu flori naturale.
...Si micul meu ajutor:
Pofta buna !
Un adevarat deliciu.
RăspundețiȘtergere