INGREDIENTE:
- 250 margarina Rama mit butter
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 2 lg smantana
- 600 g faina
- 2 lgt otet
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- dulceata
- nuca macinata
Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20 minute la frigider.
Se imparte in 3 bucati si fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie subtire.
Se taie in triunghiuri , pe care asezam dulceata/ nuca/ dulceata amestecata cu nuca si se ruleaza.
Se aseaza cornuletele pe hartie de copt in tava si se baga in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 35 de minute.
Se lasa pana se rumenesc usor, apoi se scot si se pudreaza cu zahar praf.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu