luni, 26 octombrie 2015

CHIFTELUTE DE PUI CU SOS DE ROSII SI FIDEA



  Micuta mea adora chiftelutele...eu-sosul de rosii...sotul meu- pastele...Deci:



CHIFTELUTE DE PUI CU SOS DE ROSII SI FIDEA




Ingrediente:

a. chiftelute
  • - 1 ou
  • - 500 gr carne tocata de pui
  • - 1 morcov mic
  • - 3 catei usturoi
  • - 1 lingura patrunjel verde tocat
  • - 1 dovlecel mic
  • - sare, piper ,dupa gust
  • - 2 linguri de pesmet
b. sos de rosii
  • - 1 ceapa
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 500 ml bulion
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 2 rondele de ardei
  • - sare,dupa gust
  • - 1 fir de patrunjel verde
  • - 1 lingurita de miere
c. fideluta
  • 1 pachet Maggi Fidelicios gust de pui


 Mod de preparare:

a. CHIFTELE
 Morcovul ,curatat si spalat,il dam pe razatoare ;
 Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam;
 Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, morcovul si dovlecelul ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust;


 Framantam bine si adaugam pesmetul;
Formam  chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.



b.SOS
Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut;
Turnam  bulionul, adaugam  ardeiul  taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;


- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.

c. Fideaua
Preparam garnitura conform indicatiilor de pe ambalaj.



Servim cu mare drag.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu