Micuta mea adora chiftelutele...eu-sosul de rosii...sotul meu- pastele...Deci:
CHIFTELUTE DE PUI CU SOS DE ROSII SI FIDEA
Ingrediente:
a. chiftelute
- - 1 ou
- - 500 gr carne tocata de pui
- - 1 morcov mic
- - 3 catei usturoi
- - 1 lingura patrunjel verde tocat
- - 1 dovlecel mic
- - sare, piper ,dupa gust
- - 2 linguri de pesmet
- - 1 ceapa
- - 2-3 catei usturoi
- - 500 ml bulion
- - 2 linguri ulei de masline
- - 2 rondele de ardei
- - sare,dupa gust
- - 1 fir de patrunjel verde
- - 1 lingurita de miere
- 1 pachet Maggi Fidelicios gust de pui
Mod de preparare:
a. CHIFTELE
Morcovul ,curatat si spalat,il dam pe razatoare ;
Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam;
Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, morcovul si dovlecelul ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust;
Framantam bine si adaugam pesmetul;
Formam chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.
b.SOS
Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut;
Turnam bulionul, adaugam ardeiul taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;
- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.
c. Fideaua
Preparam garnitura conform indicatiilor de pe ambalaj.
Servim cu mare drag.
Morcovul ,curatat si spalat,il dam pe razatoare ;
Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam;
Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, morcovul si dovlecelul ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust;
Framantam bine si adaugam pesmetul;
Formam chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.
b.SOS
Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut;
Turnam bulionul, adaugam ardeiul taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;
- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.
c. Fideaua
Preparam garnitura conform indicatiilor de pe ambalaj.
Servim cu mare drag.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu