Am mancat acesata dulceata pentru prima data acum cativa ani, la matusa mea. Mi-a placut, am cerut reteta si o pregatesc si eu. Este foarte buna la prajiturile cu foi .
DULCEATA DE ROSII
Ingrediente:
- 3 kg rosii bine coapte
- 750 g zahar
- 30 ml rom
Mod de preparare:
Mai intai culegi rosiile, bine coapte , din gradina.
Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc;
Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici;
Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi;
Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min)
Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;
Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 90 de minute, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca; faci acest lucru,deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!
Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min;
Pui dulceata in borcane si lasi la dunst uscat;
E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!
Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici;
Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi;
Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min)
Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;
Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 90 de minute, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca; faci acest lucru,deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!
Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min;
Pui dulceata in borcane si lasi la dunst uscat;
E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!
Nici nu am auzit pana acum de aceasta dulceata.
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta!nu am auzit de dulceata de rosii!sigur am sa fac si eu🍅🍅🍅🍅
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta!nu am auzit de dulceata de rosii!sigur am sa fac si eu🍅🍅🍅🍅
RăspundețiȘtergerenu am facut pana acum aceasta reteta. nici nu am auzit de ea.. multumim
RăspundețiȘtergereAm facut dulceata de ardei dar de rosii, nu.
RăspundețiȘtergere