sâmbătă, 19 septembrie 2015

CIORBA DE CARTOFI CU AFUMATURA



Cand este prea cald...asa ca in aceasta toamna...o ciorba este bine venita.



 CIORBA DE CARTOFI CU AFUMATURA


Ingrediente:
  • 3 l de apa
  • 1 bucata coaste afumate
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 8 cartofi mari
  • 1 cub Maggi Gust de afumatura
  • 1 lgt tarhon verde tocat
  • sare

Mod de preparare:

Coastele se spala bine sub jet de apa rece si apoi se pune la fiert , lasand-o sa dea cateva clocote.


Scoti carnea din apa in care a fiert si o desfaci de pe oase, dupa care o pui in oala impreuna cu zarzavaturile curatate de coaja si taiate marunt.
Cand sunt aproape fierte se adauga cartofii curatati si taiati cuburi.


Dupa ce au fiert si cartofii adaugi cubul Maggi si sare, daca mai este nevoie. Lasi la foc mic inca 10 minute ,iar apoi adaugi tarhonul , acoperi cu un capac si stingi focul.
Servesti ciorba cu ardei iute si ceapa ...alaturi de cei dragi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu