Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina...
INGHETATA DE LAVANDA SI ZMEURA
Ingrediente:
- 300 g iaurt 10 % grasime
- 2 lg miere de salcam Apidava
- 1 lgt flori de lavanda proaspete
- 1 ceasca zmeura proaspata
- 3 picături esență de rom Dr. Oetker
Mai ai nevoie de : 200 g ciocolata Nestle Noir
cuburi de gheata
zmeura
lavanda
menta
6 forme de briose din silicon
Mod de preparare:
Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece.
Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor, iar la final- esența de rom .
In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline.
Dai formele la congelator pentru 2 ore.
Inainte de a servi inghetata topesti ciocolata pe baie de aburi.
In boluri separate scoti cate 7-8 cuburi de gheata.
Torni ciocolata fierbinte peste gheata si dai la frigider pentru 5 minute.
Cand ciocolata s-a intarit inlaturi usor cuburile de gheata. Vei obtine astfel o "cupa" speciala , in care asezi cate o briosa de inghetata, zmeura, lavanda si menta.
Nu uita de putin praf magic de iubire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu