Ei, si a venit timpul sa va dau reteta mea de sarmale, chiar daca a trecut Craciunul. Boboteaza este aproape, deci nu este tarziu pentru o "RETETA ROMANEASCA".
SARMALE ARDELENESTI IN OALA DE LUT
Ingrediente:
- 1 varza murata
- 500 g carne tocata de porc
- 3 cepe mari, albe
- 2 lg ulei
- 1/2 cana de orez
- apa
- sare
- piper
- cimbru
- cateva felii de afumatura
- 1 cana de zeama de varza
Mod de preparare:
Ceapa o cureti , o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il adaugi peste ceapa calita. Iei amestecul de pe foc, adaugi carnea si condimentele dupa gust si omogenizezi compozitia.
Varza o desfaci frunze si formezi sarmalele.
In oala de lut asezi o ramurica de cimbru si acoperi cu varza tocata.
Asezi sarmalele cu grija , iar deasupra pui afumatura.
Torni zeama de varza si completezi cu apa, pana cand ajungi la ultimul rand de sarmale.
Asezi capacul si dai oala la cuptor. Avand cuptor electric, am asezat tava pe nivelul 2 de jos, am pornit functia "static & ventilatie"( care distribuie uniform caldura ) si am setat temperatura la 170*C. In 80 de minute, sarmalele au fost numai bune de savurat.
Oala mea are 2,5 l.
Tips& Tricks: am tinut oala plina cu apa rece cat timp am preparat sarmalele. Asa mi s-a parut ca este mai bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu