sâmbătă, 1 decembrie 2018

CHOUX A' LA CLUJ



    Sarbatoare mare azi, sarbatoare pe care nu o puteam lasa sa treaca fara un desert deosebit.

  Si sa vedeti ce a iesit... Nici eclere, nici choux-uri... ceva special, asa, ca la Cluj ...


                          CHOUX A' LA CLUJ




Ingrediente:

a. aluat

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 2 lg zahar brut SanoVita
  • un praf de sare
b. crema
  • 2 oua
  • 200 g zahar 
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • 100 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 500 ml lapte
c. decor
  • 500 ml frisca lichida Montare D'Oro
  • 200 g fructe de padure congelate/ proaspete
  • 2 lg zahar brut SanoVita
  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

a. aluat



   Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul , laptele si sarea. Adaugi  faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. In acest moment adaugai ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.



  Intr-o tava asezi hartie pentru copt si torni compozitia de aluat in strat uniform 


si dai la cuptor pentru 35 de minute, practic pana cand "coaja" se rumeneste frumos deasupra. Ai grija ca in primele 15 minute sa nu deschizi cuptorul!!!!!!!!!!!!!!!!! In caz contrar, nu va creste frumos si aerat.

Scoti aluatul si lasi sa se raceasca pe un gratar.



Intre timp prepari crema si decorul.

b. crema:

Reteta de crema o gasiti aici . 




c. decor

 300 ml de frisca o bati bine cu mixerul si dai la rece.
Fructele de padure le pui intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu zaharul si dai un clocot. Strecori totul printr-o sita si pastrezi siropul.


100 ml de frisca pui la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizezi pana cand devine cremoasa , lasand sa fiarba 3 minute. Lasi la temperatura camerei. 




Montare:

  Asezi foaia in tava, torni crema, asezi frisca si decorezi cu siropul de fructe si sosul de ciocolata.
Dai la rece pentru 2 ore.


Servesti taiata felii cu extra-sos de care vrei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu