Ceva dulce.
Si cum micuta m-a avertizat inca de aseara ca astazi este Sf. Ion ( Sf. Ioan cel Milostiv) mi-am zis sa ii pregatesc ceva special , bun si pentru micul-dejun, bun si pentru pachetelul de la scoala, bun si de gustat atunci cand are pofta de ceva...bun.
Asa au iesit...
FURSECURI CU SCORTISOARA SI RODIE
Ingrediente:
- 2 oua
- 150 g zahar
- 50 ml ulei
- 300 g faina
- 1 praf de sare
- 1/2 lgt scortisoara macinata Kotany
- 1 plic praf de copt Dr.Oetker
- 1/2 rodie
Mod de preparare:
Aprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!).
Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2).
Adaugi uleiul si mai mixezi putin.
Adaugi faina amestecata cu scortisoara si praful de copt, cate putin, mixand la viteza mica.
La final pui semintele de rodie si omogenizezi usor cu o lingura, astfel incat acestea sa nu se sparga.
Asezi compozitia cu o lingurita pe folia de silicon pentru fursecuri/macarons si lasi la cuptor pentru 15 minute .
Scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca, apoi le desprinzi usor de pe folie.
Servesti cu drag!
Multumesc pentru reteta
RăspundețiȘtergereBune rau
RăspundețiȘtergereO sa le incerc!
RăspundețiȘtergereFb Iacob Elena
Arata foarte bine, si micutei mele ii plac fursecurile.
RăspundețiȘtergereȘi mie îmi plac foarte mult fursecurile, mai ales cele cu scorțișoară. Când eram mica mancam foarte multe.
RăspundețiȘtergereLi-am facut si pe acestea si cred ca am sa repet reteta de Craciun pentru ca sunt delicioase.
RăspundețiȘtergereMi-ai dat o idee sa fac de sarbatori.
RăspundețiȘtergere