Se spune ca mancarurile cele mai simple sunt cele mai gustoase.
Dar o nota de personalitate nu le strica, nu-i asa?
TOCANITA DE CARTOFI CU MASLINE
Ingrediente:
- 1 ceapa mare, alba
- 1/2 ardei gras/gogosar rosu
- 100 g masline negre, fara samburi
- 500 g cartofi albi
- 1 vf lgt sare
- 1 vf lgt piper
- 1 lgt boia dulce
- 1 lgt Maggi sercetul gustului intensavor legume
- 2 lg ulei
- 2 cani de apa ( cca 500 ml)
- 2 frunze de patrunjel verde.
Mod de preparare:
Ceapa o cureti, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt.
Ardeiul il cureti de cotor si seminte, il speli si il tai julienne.
Pui uleiul intr-o cratita si adaugi apoi ceapa si ardeiul, lasand totul la foc mic si amesteci. Dupa 5 minute adaugi 1/2 cana de apa ( cca 100 ml) si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie ceapa.
Cureti cartofii, ii speli si ii tai cuburi.
Cand ceapa este moale adaugi cartofii , sarea, piperul si boiaua, amestecand usor.Torni apa si lasi la foc mic, pana cand scade apa si cartofii sunt fierti. In acest moment adaugi maslinele, Maggi si patrunjelul verde tocat.
Mai lasi la foc 2 minute, amestecand usor.
Servesti totul imediat cu salata.
P.S. Nu uita sa gatesti cu dragoste. Asa mancarea va avea mereu acel gust special.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu