Daca tot sunt fan Master Chef, hai sa ma dau in spectacol!
PUI FRAGED CU CUS-CUS SI PIURE DE DOVLEAC
Ingrediente:
A. Friptura
- 6 pulpe de pui intregi
- 1 pachet "pui fraged cu usturoi" punga magica de la Maggi
- 2 linguri de boia dulce
B. Cus-cus
- 2 cani de cus-cus
- 3 cani de apa
- 2 cepe albe
- sare
- 2 linguri ulei de masline
C. Piure de dovleac
- 1/4 dovleac ( 1 kg)
- 100 g unt
- 1 vf de lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Pornesti cuptorul...ha-ha!
Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza si se lasa cca 30 minute.
Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi intr-o tava cu hartie pentru copt.
Se introduc pulpele in "punga magica" , pe care o intepi din loc in loc cu o scobitoare . Asezi punga cu pulpele langa feliile de dovleac si dai la cuptor pentru 90 de minute.
In acest moment desfaci punga si mai lasi 15 minute la foc mic, pentru a se rumeni carnea si scoti dovleacul.
Pregatesti si garnitura de cus-cus astfel: cureti ceapa, o speli si o tai in patru, fara a desprinde bucatile , apoi o pui la fiert in apa cu sare pentru cca 15 minute. Apoi scoti ceapa si adaugi cus-cus-ul, lasand sa fiarba la foc mic , amestecand usor, pana cand scade apa. Adaugi uleiul de masline si este gata pentru servit.
In timp ce fierbe cus-cus-ul pregatesti piureul de dovleac astfel: decojesti dovleacul si il pui in blender impreuna cu untul si scortisoara .
Servesti totul cu multa dragoste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu