marți, 20 decembrie 2016

SALEURILE LUI MOS CRACIUN



     Cine spunea ca lui Mos Craciun ii plac numai dulciurile? Pe cuvantul meu de copil cuminte ca l-am vazut rontaind cu pofta niste saleuri!


SALEURILE LUI MOS CRACIUN




Ingrediente:

a. aluat
  • 500 g faina
  • 200 g margarina Rama Maestro
  • 200 ml iaurt gras
  • 1/2 lgt sare
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • 1 lgt otet
  • 1 lg ulei
b. pentru decor
  • 1 ou
  • sare
  • cascaval ras
  • seminte de chimion Kotanyi

Mod de preparare:

    Amesteci cu degetele faina impreuna cu margarina pana cand obtii un aluat nisipos.




   Adaugi sarea , iaurtul in care ai stins praful de copt si, la final, otetul.


    Framanti totul pana cand obtii un aluat omogen si elastic, pe care il lasi la frigider 20 de minute.


   Intinzi aluatul in foaie subtire si il ungi cu uleiul, apoi il imachetezi ca pe o hartie. Il dai din nou la rece 20 de minute.




   Incalzesti cuptorul si iti pregatesti oul batut, cascavalul ras si chimionul.


   Intinzi din nou aluatul in foaie subtire si decupezi forme de sarbatoare pe care le asezi in tava in care ai pus hartie pentru copt.


  Ungi formele cu ou batut , presari cascaval ras si chimion si dai la cuptor pentru 20-30 de minute ( trebuie sa se rumeneasca frumos).



   Nu uita sa pregatesti o farfurie pentru Mos, dar sa iti servesti cu mare drag si colindatorii! 


 

2 comentarii: