joi, 1 decembrie 2016

TORT OREO DE ZIUA ROMANIEI



     Nu aveam de gand sa gatesc prea mult zilele acestea, dar...cand ai o zgatie in casa nu faci chiar ceea ce vrei! "Cum, mami, sa nu facem tort? Doar e ziua Romaniei!"

Asa ca tort de ziua Romaniei sa fie!

TORT OREO DE ZIUA ROMANIEI


 


Ingrediente:
  • 5 pachete de biscuiti Oreo
  • 500 g branza Mascarpone
  • 750 ml frisca
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr.Oetker
  • 1 plic glazura Duo Dr. Oetker
Mai ai nevoie de : o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili si multa buna dispozitie.



Mod de preparare:

Pe fundul tavii asezi un suport pentru tort, apoi biscuiti Oreo unul langa celalalt.


Bati crema Mascarpone impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devine spumoasa.


Bati frisca si adaugi crema de branza treptat, pana cand se omogenizeaza bine.



Pastrezi o cand de crema pentru decor.
Asezi jumatate din crema ramasa peste biscuiti, apoi inca un rand de biscuiti si restul de crema.





Dai la frigider pentru minimum 12 ore, timp necesar pentru ca biscuitii sa se inmoaie .
Indepartezi inelul si decorezi cu glazura de ciocolata , crema si biscuiti.




Servesti cu multa dragoste alaturi de cei dragi.

 

4 comentarii:

  1. Arata foarte bine, chiar imi doresc sa incerc reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata divin!
    Fb Iacob Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. Tortul tau arata bestial de bine, sa stii ca chiar nu am incercat sa fac pana acum tort din biscuiti Oreo <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Tortul acesta ar avea cea mai mare trecere la mine in familie.

    RăspundețiȘtergere