La noi in bucatarie nu exista Craciun fara "salam de biscuiti", adorat de cei mici deopotriva cu cei mari. Este o reteta versatila, insa noua cel mai mult si mai mult, ne place simplu.
Insa intotdeauna exista loc pentru acel "ceva".
SALAM DE BISCUITI "CHORIZO" IN PERGAMENT
Ingrediente:
- 500 g biscuiti simpli
- 200 g margarina Rama
- 200 ml apa
- 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
- 400 g zahar Green Sugar
- 1 lgt esenta de rom Dr. Oetker
- 1 vf lgt piper rosu proaspat macinat
Mod de preparare:
Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!).
Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul ( curge in fir nu picatura).
Adaugi cacaoa, margarina , piperul si esenta de rom si omogenizezi, lasand la foc mic.
Stingi focul si adaugi biscuitii.
Asezi compozitia obtinuta pe hartie de copt si il rulezi frumos, dandu-i forma unui salam. Legi totul cu o sfoara pentru un efect "uau" si dai la rece pentru 2-3 ore.
Il servesti taiat felii.
Tips&Tricks: eu foloseam inainte cacao normala si zahar, dar cacaoa neagra in combinatie cu gustul delicat al zaharului din stevie si cel intepator al piperului rosu ii da o savoare aparte . Este cam ca si cum ai manca o felie de Chorizo dupa un salam no name.
Arata bine de tot, este prajitura copilariei mele.
RăspundețiȘtergereÎmi place foarte mult salamul de biscuiți și eu îl fac destul de des acasă. ��❤
RăspundețiȘtergereEste foarte interesant acest salam de biscuiti, as incerca sa il fac.
RăspundețiȘtergereSi eu care credeam ca ti-am facut toate retetele!
RăspundețiȘtergerein weekend sigur fac aceasta reteta..chiar mi-ai facut pofta la cat de bine arata
RăspundețiȘtergereEste o rețetă ușor de facut,nu da bătăi de cap,este si foarte gustoasa chear merita incercata
RăspundețiȘtergerePiper rosu intr-un desert? Cred ca este delicios.
RăspundețiȘtergereAdor salamul de biscuiți 😍
RăspundețiȘtergere