marți, 20 decembrie 2016

SALAM DE BISCUITI "CHORIZO" IN PERGAMENT



   La noi in bucatarie nu exista Craciun fara "salam de biscuiti", adorat de cei mici deopotriva cu cei mari. Este o reteta versatila, insa noua cel mai mult si mai mult, ne place simplu. 

  Insa intotdeauna exista loc pentru acel "ceva".


SALAM DE BISCUITI "CHORIZO" IN PERGAMENT




Ingrediente:
  • 500 g biscuiti simpli
  • 200 g margarina Rama
  • 200 ml apa
  • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 400 g zahar Green Sugar
  • 1 lgt esenta de rom Dr. Oetker
  • 1 vf lgt piper rosu proaspat macinat


Mod de preparare:

   Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!).
   Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul ( curge in fir nu picatura).


  Adaugi cacaoa, margarina , piperul si esenta de rom si omogenizezi, lasand la foc mic.



  Stingi focul si adaugi biscuitii.


   Asezi compozitia obtinuta pe hartie de copt si il rulezi frumos, dandu-i forma unui salam. Legi totul cu o sfoara pentru un efect "uau" si dai la rece pentru 2-3 ore.




  Il servesti taiat felii.



   Tips&Tricks: eu foloseam inainte cacao normala si zahar, dar cacaoa neagra in combinatie cu gustul delicat al zaharului din stevie si cel intepator al piperului rosu ii da o savoare aparte . Este cam ca si cum ai manca o felie de Chorizo dupa un salam no name.

Un comentariu: