luni, 3 noiembrie 2014

UN PARFUM, DOUA PARFUMURI...ACEL PARFUM...



"O femeie fara parfum este o femeie fara viitor", a spus Coco Chanel.

    M-am nascut si am crescut in "epoca de aur", atunci cand parfumul de proaspat spalat era cel pe care il foloseai mereu. Doar daca aveai noroc si puneai mana pe un spray autohton( produs doar pentru export!) te puteai invalui in parfumul mai mult sau mai putin preferat...

    A venit apoi marea schimbare din decembrie 1989 si am fost bombardati de parfumuri mai mult sau mai putin contrafacute, mai mult sau mai putin placute... Au aparut la un moment dat si asa-zisele "parfumuri originale" care, in afara de pret , nu aveau nimic original in ele.

    Tin minte ca celebra Gisele Budchen era imaginea Chanel no 5 in 2004...Toate revistele de moda si toate tabloidele prezentau imaginea ei stralucitoare si ma gandeam cat de mult imi doresc un parfum adevarat...Si cum uneori visele devin realitate, sotul meu mi-a daruit o excursie in Franta...taramul fagaduintei pentru mine! Era in decembrie si de-abia asteptam sa plec spre St. Etienne !

    Atunci am intrat pentru prima data intr-un hipermarket...era imens...Si, bine-inteles, am pasit cu emotie si intr-o pafumerie...L-am vazut din prima, dar parca imi era si teama sa ma apropii: daca era prea scump? Daca domnisoara de acolo va rade de franceza mea stalcita? Uitam un lucru insa: eram intr-o tara civilizata , unde clientul este stapan.

    M-am apropiat timid de raft si am inceput sa il privesc...Domnisoara m-a intrebat daca ma poate ajuta...Cu franceza mea stalcita ( pe care nu o mai vorbisem din liceu) am intrebat-o daca nu cumva are o mostra de parfum Chanel no 5...Mi-a oferit-o cu simplitate si a parfumat usor o bucatica de hartie ( care aveam sa aflu ulterior ca era sugativa) apoi m-a rugat sa astept cateva minute... M-am apropiat cu incetinitorul...parca imi era teama...si l-am simtit...doar ca am fost putin dezamagita! Cu siguranta, parfumiera a observat si ea expresia mea , fiindca a zambit si mi-a oferit o alta mostra...Nu am apucat sa vad despre ce este vorba ...A repetat ritualul , dar de data aceasta mi-a pulverizat putin parfum si pe incheietura mainii si mi-a spus sa ma intorc peste "trente minutes, s'il vous plait"! I-am multumit si ne-am plimbat putin prin magazinele din apropiere fiindca vroiam sa ma intorc peste exact 30 de minute, nici macar o secunda mai tarziu. Simteam o adiere placuta ori de cate ori imi apropiam mana de fata si imi placea...din ce in ce mai mult...Vanzatoarea m-a intampinat cu un zambet larg si m-a intrebat:

- Que pensez-vous?

- Je suis tombé amoureux! am exclamat... Est étonnamment...Quel parfum est ?

    Mi-a explicat ca este un nou parfum Chanel, Mademoiselle...Are o compoziție bogată , plina de contraste si nuante. Notele de top   includ portocale si grapefruit de sicilia si bergamota din Calabria , cu o inimă florală  de trandafir  pur și extract de iasomie, împreună cu un dram de fructe de litchi, în timp ce notele de baza transporta o combinație de patchouli indonezian, vetiver haitian si vanilie Bourbon in cautare de mosc alb.

Este o bijuterie, o perla in gama de parfumuri pentru femei , un lux pe care mi l-am permis, o amintire pe care o pastrez cu drag. Este parfumul care ma insoteste atunci cand vreau sa ma simt speciala, indiferent ca este o zi normala sau una mai deosebita.



   Dupa cum vedeti, inca mai am suficient si  nu si-a pierdut deloc savoarea. Dar acum sunt linistita : in momentul in care mi se va termina voi avea de unde sa imi achizitionez altul- din magazinul de parfumuri online


unde l-am gasit in acest format:




Asa il voi avea mereu la indemana!

 Si mereu imi voi aminti de Franta... à bientôt amis !





Un articol scris in amintirea unei seri de iarna, pentru SuperBlog 2014

2 comentarii:

  1. Super tare acest site parfumuri online. Nu stiam de el. Ms mult cum zici si tu cand o sa am nevoie de un parfum voi sti unde sa caut!!!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Un parfum deosebit acest Chanel. Si am tras o ochiada pe site. Mi-a placut ce am vazut.

    RăspundețiȘtergere