vineri, 28 noiembrie 2014

FASOLE CU CIOLAN SERVITA IN PAINE



Ma gandeam sa gatesc ceva traditional, servit intr-o maniera de sarbatoare. Si asa a iesit...


FASOLE CU CIOLAN SERVITA IN  PAINE

Ingrediente:
  • 500 g fasole colorata boabe uscata
  • 500 g ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare ,dupa gust
  •  cimbru uscat
  • 250 ml bulion de casa
  • cateva frunze de leustean verde
Mod de preparare:

- fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;
- ciolanul se pune la fiert  in apa rece cu sare;
- fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);
- se lasa la fiert cca. 1 ora;
- intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se calesc in putin ulei;
- se adauga  ciolanul fiert si dezosat;


- se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de  minute la fiert pentru a se combina gusturile;
- se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.

O servesti in painici . Eu am cumparat painici cu seminte( preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole . Servesti cu ceapa rosie/ ardei iute/ smantana ,dupa cum iti place.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu