Ma gandeam sa gatesc ceva traditional, servit intr-o maniera de sarbatoare. Si asa a iesit...
FASOLE CU CIOLAN SERVITA IN PAINE
Ingrediente:
- 500 g fasole colorata boabe uscata
- 500 g ciolan afumat
- 2 morcovi
- 2 cepe
- sare ,dupa gust
- cimbru uscat
- 250 ml bulion de casa
- cateva frunze de leustean verde
- fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;
- ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;
- fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);
- se lasa la fiert cca. 1 ora;
- intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se calesc in putin ulei;
- se adauga ciolanul fiert si dezosat;
- se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de minute la fiert pentru a se combina gusturile;
- se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.
O servesti in painici . Eu am cumparat painici cu seminte( preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole . Servesti cu ceapa rosie/ ardei iute/ smantana ,dupa cum iti place.
Pofta buna!
Suna tare bine fasole cu ciolan in paine, nu an facut pana acum..
RăspundețiȘtergereFac fasole cu ciolan des dar nu am servit-o niciodata in paine.
RăspundețiȘtergereEste tocmai buna acum de ziua Romaniei.
RăspundețiȘtergere