vineri, 21 noiembrie 2014

ZACUSCA CU PESTE

  Va prezint o  reteta pe care o stiu de la matusa mea...e altceva fata de zacusca obisnuita.

ZACUSCA CU PESTE

Ingrediente:
  • 2 kg ceapa 
  • 5 kg gogosari rosii 
  • 1,5 kg peste
  • 1 kg morcovi 
  • 2 kg vinete
  • 500 ml ulei 
  • 500 ml suc de rosii 
  • 15 foi de dafin 
  • 1 plic( 20 g) piper boabe 
  • sare
Mod de preparare:

-          morcovii se dau pe razatoarea mica
-          pestele se fierbe 2-3 clocote in apa cu sare,cateva foi de dafin si piper boabe si se taie bucatele ,scotand oasele
-          gogosarii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat carne
-          vinetele se coc, se curata de coaja si se toaca
-          intr-o oala mare(cca  10 l) se pune uleiul si morcovii la calit; se adauga apoi pe rand ceapa si gogosarii amestecand continuu pana se obtine o pasta omogena;adaugi apoi vinetele si amesteci pana la omogenizare;
-          in acest moment se toarna incet sucul de rosii si se adauga pestele ,cateva foi de dafin , un plic de piper boabe si sare(dupa gust) si se mai fierbe 15 minute

ATENTIE:TOT PROCESUL DE CALIRE SI FIERBERE DUREAZA CCA 3 ORE!

-          se umplu borcanele,se infileteaza si se dau la dunst uscat(se impacheteaza intr-o patura groasa) pana a doua zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu