vineri, 14 noiembrie 2014

OAMENII CU IDEI FAC CADOURI PRINT 3D



Update: 15 Noiembrie : Recomand tuturor cititorilor acestui articol sa acceseze magazinul "PRINT3D BUCURESTI" in saptamana 21 - 28 Noiembrie pentru a profita de reducerile de Black Friday 2014!".

  Stiti cum se numesc oamenii cu idei?
  Eu le spun "magicieni". De ce? Fiindca in mainile lor nimic nu este ceea ce pare.
   Astfel de oameni sunt cei de la printare 3D Bucuresti . Poate ca inca nu ai auzit despre aceasta metoda de printare  inovativa. Asa incat am sa iti dau eu cateva amanunte.

     Printarea 3D este un proces de manufacturare aditiva ce consta in transpunerea unui model digital/computerizat, design conceptual, in obiect fizic, real, cu ajutorul unei imprimante 3D ce il va construi prin depunere succesiva a unor straturi din plastic sau rasina.
    Fie ca este vorba de designul unui obiect decorativ, al unui cadou personalizat (o cana ciudata), al unei jucarii pentru copilul tau (un robotel, un personaj de desen animat) sau al unei machete pentru proiectul de arhitectura, sau orice altceva iti trece prin cap si crezi ca e printabil, daca tu ai desenul sau modelul digital pentru obiectul pe care ti-l doresti, prin aceasta tehnica poate fi  transformat intr-un produs palpabil cu ajutorul imprimantei 3D.

   Printarea 3d poate fi folosita intr-o multitudine de domenii:
-Arhitectura
-Inginerie
-Medicina
-Jucarii
-Obiecte casnice
-Robotica
-Fashion Design

  Avantajele acestei tehnici sunt:
-  Reducerea costurilor
- Optimizarea designului
- Posibilitatea personalizarii
- Redarea la un grad de complexitate ridicata
- Scaderea timpului de productie
- Economia de material
- Promovarea principiului sustenabilitatii
- Reciclare si invechire planificata

Materialele utilizate sunt:
- rasina-  rosu, albastru, ivory
-  ABS sau PLA- alb, rosu, gri, galben, verde; pentru printare cu materiale PLA si ABS platesti cu 20% mai putin in saptamana 21 – 28 Noiembrie.

 Obiectele CAD (Computer Aided Design) pot fi create cu ajutorul unor softuri de specialitate (de ex. 3ds max, Rhino, Sketchup, Autocad, Scad) sau pot fi scanate obiecte reale folosind un scanner 3d.
Aveti o idee de obiect insa nu stiti cum sa il modelati 3d sau sa il desenati?
Serviciul  de modelare 3d va poate ajuta in a aduce la viata obiectele gandite de voi.

Cautand pe site ceva care sa va convinga de magia printarii 3D, am gasit exemplificarea perfecta a primelor mele fraze.
















    Ei? Ce spuneti despre aceste minunatii? Par sculptate in fildes , nu-i asa? Dar de fapt este " o colectie de bijuterii rezultata prin imbinarea unor obiecte printate 3D din plastic / rasina cu materiale traditionale – lana, accesorii metalice, etc."

    Prin trecerea elementelor stramosesti prin filtrul digital al prezentului se obtine o colectie unica, prin care respira sufletul romanesc , folclorul, traditia, identitatea noastra nationala. Cu o astfel de bijuterie vei iesi cu siguranta, din anonimat...vei fi speciala , vei fi invidiata, vei fi apreciata, vei fi...unica!

2 comentarii: