sâmbătă, 20 decembrie 2014

SANATATEA INCEPE CU UN ZAMBET FRUMOS



    Nu cred ca exista vre-un om care sa nu fi avut la un moment dat o experienta neplacuta la stomatologie ! Sau ,ma rog, putini sunt acei norocosi care nu au avut parte de evenimente...
    Eu, una, sunt patita! Motiv pentru care am hotarat ca fetita mea se va imprieteni cu cabinetul stomatologic inca din primii ani de viata. Zis si facut: la 2 anisori s-a asezat pentru prima data in scaunul stomatologic si tanti doctor i-a numarat dintisorii. Am dus-o cu mine ori de cate ori am avut programare...fiindca nu sunt fericita posesoare a unei danturi model!...tocmai pentru a se familiariza cu sunetele din cabinet si pentru a se convinge ca nimic din ce se intampla acolo nu este un capat de tara.

     Lucrurile au mers bine pana in momentul in care dintisorii au inceput sa se schimbe, cand am constat ca cei noi parca nu mai aveau loc! Doamna doctor la care mergeam in mod curent ne-a sfatuit sa incepem sa scoatem in avans din dintisorii de lapte, astfel incat cei definitivi sa aiba loc. Nu mi s-a parut cea mai convenabila varianta. Nu vroiam sa imi necajesc fetita daca nu era neaparat nevoie. Asa incat am solicitat si parerea unui medic specialist in ortodontie. 
Numai ca drumul pana acolo a fost destul de lung si intortochiat. 

    Am un cumnat in Bucuresti si s-a interesat despre cabinetele de acolo , care pe langa simple cosultatii si tratamente stomatologice ofera si cosiliere in ortodontie. Asa am aflat despre Cris Smile.

    Motiv pentru care in vara, fiind in vizita la Bucuresti , le-am facut o vizita . Am fost incantata de atmosfera placuta din cabinet, de eleganta discreta si amabilitatea personalului. Nu mai spun ca fetita mea a fost tratata ca o adevarata printesa. Si intuitia mea de mama  a fost corecta: ni s-a recomandat sa asteptam pana la 10-12 ani, cand dantura va fi definitiva si va putea purta un aparat dentar . Acesta ii va indrepta dintisorii fara probleme . Chiar daca sunt si cateva inconveniente, cunoscandu-mi fetita, sunt convinsa ca va colabora si in final se va bucura de o dantura sanatoasa si frumoasa.

    Pana atunci mai sunt cativa ani si ne ingrijim ca dintisorii sa fie mereu curati si sa le oferim prin alimentatie tot ceea ce au nevoie pentru a fi sanatosi si frumosi. 

    Pentru ca acum stie ca sanatatea incepe cu un zambet frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu