vineri, 25 noiembrie 2016

IEPURE FEZANDAT LA CUPTOR



  Am primit un iepure si m-am tot gandit cum sa il fac sa fie mai bun. 
...Si tot inovatia a fost cea mai buna reteta: cu putina imaginatie si condimente amestecate.



IEPURE FEZANDAT LA CUPTOR




Ingrediente:
  • 4 pulpe de iepure
  • condimente Maggi Ideea zilei pui cu usturoi
  • 50 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 2 lg de untura de porc ( daca vrei o poti inlocui cu ulei)

Mod de preparare:

   Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .
   Codimentele se dizolva bine in ulei.


    Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece , la fezandat, pentru 8 ore.







    In tava pe care vrei sa o folosesti pui mai intai untura/ uleiul , apoi bucatile de carne fezandate . Torni si zeama lasata de carne si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 1 ora.



   Indepartezi hartia de copt si lasi la cuptor la foc mic, stropind carnea din 5 in 5 minute cu sosul din tava si mai lasi inca 30 de minute.


   Servesti friptura imediat cu garnitura preferata. Merge foarte bine o garnitura de legume la gratar .

  Tips&Tricks : Fezandarea fragezeste carnea si ii da o savoare aparte.

  Pofta buna!

 

6 comentarii:

  1. Arata foarte bine, eu as pune la cuptor si cartofii, morcovii si rondele de ceapa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mâncat și nici nu am gătit vreodată carne de iepurie, mie îmi este oarecum mila dar am auzit ca este o carne foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mancam la bunica friptura de iepure facuta la cuptorul cu lemne. Era delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am gatit iepure niciodata.

    RăspundețiȘtergere