vineri, 25 noiembrie 2016

IEPURE FEZANDAT LA CUPTOR



  Am primit un iepure si m-am tot gandit cum sa il fac sa fie mai bun. 
...Si tot inovatia a fost cea mai buna reteta: cu putina imaginatie si condimente amestecate.



IEPURE FEZANDAT LA CUPTOR




Ingrediente:
  • 4 pulpe de iepure
  • condimente Maggi Ideea zilei pui cu usturoi
  • 50 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 2 lg de untura de porc ( daca vrei o poti inlocui cu ulei)

Mod de preparare:

   Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .
   Codimentele se dizolva bine in ulei.


    Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece , la fezandat, pentru 8 ore.







    In tava pe care vrei sa o folosesti pui mai intai untura/ uleiul , apoi bucatile de carne fezandate . Torni si zeama lasata de carne si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 1 ora.



   Indepartezi hartia de copt si lasi la cuptor la foc mic, stropind carnea din 5 in 5 minute cu sosul din tava si mai lasi inca 30 de minute.


   Servesti friptura imediat cu garnitura preferata. Merge foarte bine o garnitura de legume la gratar .

  Tips&Tricks : Fezandarea fragezeste carnea si ii da o savoare aparte.

  Pofta buna!

 

3 comentarii: