duminică, 20 noiembrie 2016

PUI CU "FUNDITE" MILANESE



     Ce poate fi mai bun la cina daca nu o portie de paste? Si nu orice fel de paste ci..."fundite" milanese. Am vrut sa scriu numele italienesc, dar micuta mea a protestat zicandu-mi ca "fundite" suna mai apetisant. Pot sa o contrazic , mai ales dupa ce a mancat tot din farfurie?


PUI CU "FUNDITE" MILANESE




Ingrediente:
  • un piept de pui
  • 500 g paste "fundite"
  • 1 ceapa
  • sare ( dupa gust)
  • piper ( dupa gust)
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 2 l apa
  • 2 frunze de patrunjel verde
  • 1/2 lgt oregano Kotanyi
  • 1 plic Maggi ideea zilei "spaghete milanese"
  • 2 lg ulei

Mod de preparare:


    Pieptul de pui il speli sub jet de apa rece si il fierbi intr-un litru de apa , cu sare. Cand este fiert il cureti de pe os si de piele, apoi il portionezi.



   Fierbi pastele in apa cu sare si putin ulei.  


   Ceapa o cureti si o toci marunt, apoi o calesti 2 minute in uleiul incins.
   Adaugi boiaua si pieptul de pui , sare si piper dupa gust si lasi 2 minute la prajit.


  Torni 500 ml apa si lasi la fiert, la foc mic 10 minute.


   Intre timp, prepari Maggi ideea zilei cu 200 ml de apa . Adaugi acest amestec peste pui si lasi sa fiarba la foc mic inca 10 minute, amestecand din cand in cand.



   La final pui oregano si patrunjelul tocat , amesteci bine si acoperi cu un capac, sa se patrunda aromele.




    Pastele ar trebui sa fie gata in acest moment, motiv pentru care le strecori, le speli sub jet rapid de apa si le servesti cu sosul milanese.


Pofta buna!






 






Un comentariu:

  1. Obisnuim sa facem asa gustari,familia le adora,sunt gustoase si satioase.

    RăspundețiȘtergere