sâmbătă, 12 noiembrie 2016

FURSECURI CU SCORTISOARA SI RODIE




    Ceva dulce. 

   Si cum micuta m-a avertizat inca de aseara ca astazi este Sf. Ion  ( Sf. Ioan cel Milostiv) mi-am zis sa ii pregatesc ceva special , bun si pentru micul-dejun, bun si pentru pachetelul de la scoala, bun si de gustat atunci cand are pofta de ceva...bun. 

   Asa au iesit...


       FURSECURI CU SCORTISOARA SI RODIE





Ingrediente:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 300 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lgt scortisoara macinata Kotany
  • 1 plic praf de copt Dr.Oetker
  • 1/2 rodie



    Mod de preparare:

 Aprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!).

    Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2).







    Adaugi uleiul si mai mixezi putin.


    Adaugi faina amestecata cu scortisoara si praful de copt, cate putin, mixand la viteza mica.



     La final pui semintele de rodie si omogenizezi usor cu o lingura, astfel incat acestea sa nu se sparga.



     Asezi compozitia cu o lingurita pe folia de silicon pentru fursecuri/macarons si lasi la cuptor pentru 15 minute . 



    Scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca, apoi le desprinzi usor de pe folie.



    Servesti cu drag!



4 comentarii: