miercuri, 7 septembrie 2016

TAGLIATELLE CU LEGUME



     Daca tot e toamna si ne bucuram de razele caldute si culorile din gradina, haideti sa gatim ceva rapid si gustos!



TAGLIATELLE CU LEGUME





Ingrediente:
  • 1 cutie paste Tagliatelle
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa alba
  • 1 vanata alba
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ardei gogosar
  • o mana de fasole verde
  • 1 frunza de telina verde
  • 3100 ml apa
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 lgt Maggi secretul gustului Intensavor legume
  • frunzulite de busuioc
  • 2 catei de usturoi 
  • 1 rosie mica




Mod de preparare:

   Pastele le pui la fiert in 2 litri de apa , in care ai adaugat  1 lgt de sare si 1 lg de ulei.



   Cand sunt fierte, dupa cca 7 minute, adaugi 1 pahar mare de apa rece si le acoperi cu un capac, lasandu-le asa pana cand termini de preparat legumele.

    Intre timp cureti ceapa , o speli si o tai marunt, apoi o adaugi in tigaia wok in care ai pus restul de ulei.



   Fasolea verde o speli, o rupi bucati de cca 2 cm lungime si o pui la fiert in 1000 ml apa cu sare, frunza de telina si 1/2 lgt Maggi secretul gustului Intensavor legume.

   Cand ceapa devine sticloasa adaugi vanata spalata si taiata felii subtiri. Adaugi 50 ml de apa si lasi sa fiarba la foc mic.



   Intre timp ardeii ii speli, ii cureti de cotor si seminte si ii tai julienne.




   Cand feliile de vanata sunt moi adaugi ardeii, restul de apa, sare, piper si Maggi, lasand la foc mic.

  Cureti usturoiul si il tai marunt, adaugandu-l peste legume.

   Rosia o speli, o oparesti, o cureti de coaja si o tai cat poti de marunt.





   In tot acest timp, fasolea ar trebui sa fie fiarta, motiv pentru care o strecori si o adaugi in tigaie, impreuna cu rosia. Mai lasi la foc mic inca 10 minute si...gata!

    Strecori pastele de zeama, le asezi pe farfurie, adaugi legumele si frunzulitele de busuioc, presari putina magie si un praf de dragoste si...



Pofta buna!

P.S. Fotografiile au fost realizate cu noul meu aparat foto primit de la prietenii Maggi.

3 comentarii: