vineri, 23 septembrie 2016

TOCANITA DE ARDEI CU PIEPT DE PUI



     Ideile mari vin din lucrurile simple, chiar si in bucatarie. 
    Am deschis congelatorul, apoi camara si am facut inventarul: piept de pui, ceapa, ardei grasi proaspeti...ce sa fie?


TOCANITA DE ARDEI CU PIEPT DE PUI




Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1ceapa mare alba
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 2 lgt Maggi secretul gustului intensavor gaina
  • 2 lg ulei
  • 50 ml apa
  • 1 borcanel de "ketchup fara E-uri"

Mod de preparare:

    Pieptul de pui il speli sub jet de apa rece si il tai fasii lungi.
    Ceapa o cureti , o speli bine cu apa rece si o tai solzisori.
   Ardeii ii cureti de cotor si seminte, ii speli si ii tai julienne.



    Intr-un vas mare asezi pieptul de pui, ceapa si ardeii in straturi alternative, presarand sare, piper, Maggi si boia, apoi amesteci bine totul. Acoperi cu un capac si dai la rece pentru 4 ore. 





    Intr-un wok pui uleiul si amestecul de pui cu legume si lasi la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca este nevoie adaugi si apa.



   Cand puiul este bine facut si legumele moi adaugi Maggi si borcanelul de ketchup, lasand sa mai fiarba inca 5 minute.
Eventual mai adaugi sare, dar este delicioasa, asa mai dulce.



   Servesti totul imediat.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu