vineri, 18 mai 2018

TORT MACARONS





     Nu, inca nu am incercat sa le prepar. Sincer, nici nu sunt prea sigura de ce...

   Dar felul in care a aratat acest tort la final, cu crusta din glazura de ciocolata si crema pufoasa din interior , m-a dus cu gandul la acest desert fin.


                           TORT MACARONS





Ingrediente:

a. blat 1:
  • 5 oua
  • 2 lg de apa rece
  • 7 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare
  • 3 lgt unt Meggle


b. crema 1:
  • 250 g branza Mascarpone Delaco
  • 200 ml frisa Meggle Creme Patiserie
  • 1 lg zahar
c. crema 2 :
  • 250 g branza Mascarpone Delaco
  • 200 ml frisa Meggle Creme Patiserie
  • 1 lg zahar
  • 2 lg crema de ciocolata Finetti
d. blat 2:
  • 250 g piscoturi
e. glazura:
  • 150 g ciocolata Nestle Dessert Noir
  • 150 ml frisa Meggle Creme Patiserie
f. decor:
  • bombonele de ciocolata
  • macarons
  • crema
g. sirop:
  • 250 ml apa calduta
  • 4 lg cacao instant

Mod de preparare:

a. blat:

Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare.



Adaugi treptat faina amestecata cu cacaoa si omogenizezi.
Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie.
Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort rotunda cu pereti detasabili , pe care ai tapetat-o cu hartie pentru copt.
Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Pentru certitudine verifici cu scobitoarea.



Eu am preparat blatul cu 1 zi inainte , apoi l-am taiat in 2 felii.

b. crema 1:

Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa , de consistenta unei smantani tari.




c. crema 2 :


Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa , de consistenta unei smantani tari. Adaugi crema de ciocolata si omogenizezi.





Montare:

Prepari siropul de cacao.
Asezi prima felie de blat si o insiropezi.
Intinzi crema alba.
Insiropezi piscoturile si le asezi peste crema.
Intinzi crema de ciocolata.
Asezi al treilea blat si il insiropezi.





In acest moment prepari glazura : rupi ciocolata in bucatele, torni frisca si asezi la foc mic. Amesteci continuu pana cand se lichefiaza, avand grija sa nu fiarba!

Torni glazura peste tort si decorezi.




Dai la rece pentru 1 ora si il servesti celor dragi.

P.S. Nu uita de lumanari!






2 comentarii: