luni, 29 august 2016

VINETE ALBE LA WOK CU MEDALION DE SOMN



   Este august, este luna legumelor si a retetelor delicioase aduse direct din gradina. 

   Astazi va propun un preparat usor si delicios.


VINETE ALBE LA WOK CU MEDALION DE SOMN






Ingrediente:
  • 1 somn de cca 1.5 kg
  • sare
  • piper
  • 2 lamai
  • Maggi Intensavor secretul gustului -Legume
  • 4-5 vinete albe, mici
  • 3 lg malai
  • 3 lg faina
  • 3 lg pesmet alb
  • 3 lg ulei
  • 2 catei de usturoi
  • frunzulite de patrunjel verde

Mod de preparare:

    Somnul se curata de cap si intestine, precum si de solzi, se spala bine sub jet de apa rece  apoi se taie rondele groase de cca 1,5 cm.




    Feliile astfel obtinute le sarezi si le stropesti din abundenta cu zeama de lamaie. 




   Lasi pestele la rece pentru 1 ora.

   Amesteci faina cu pesmetul si malaiul si adaugi 1 lgt  Maggi Intensavor secretul gustului -Legume.




   Vinetele le speli bine sub jet de apa rece si le tai rondele de cca 0,5 cm grosime. Pentru a nu se oxida pe stopesti cu zeama de lamaie si le condimentezi cu sare, piper si Maggi Intensavor secretul gustului -Legume. Le lasi asa cca 10 minute.





    Intre timp incepi sa pregatesti pestele: tavalesti feliile bine, pe toate partile, prin amestecul de faina si il prajesti pe o parte in uleiul incins din wok. Cand este gata pe o parte ( dupa 7 minute) adaugi feliile de vanata alba , pe care le prajesti cate 3 minute pe fiecare parte.






   Servesti totul imediat cu putin usuroi pisat presarat peste mancare.



   P.S. Nu uita, ca in timpul prepararii sa adaugi din cand in cand, cate putina dragoste...

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu