joi, 4 august 2016

TORT "SAVOARE DE VARA"



  Imi plac torturile , dar nu imi place sa stau in bucatarie ore intregi...mai ales acum , cand e cuptor afara!

Si totusi, m-a chemat datoria de matusa!

So...

TORT "SAVOARE DE VARA"




Ingrediente ( pentru un tort mare-mare, de cca 36 de felii):


  • 3 pachete a cate 400 g piscoturi
  • 750 g mascarpone
  • 1,5 l frisca lichida
  • fructe de tot felul ( zmeura, kiwi, piersica, ananas, miez de cocos)
  • 10 lg Green Sugar 
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • decoratiuni pentru tort Dr. Oetker
  • compot de fructe tropicale ( pentru insiropat)

Mod de preparare:

   Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.

   Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa.



   Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa.



   Pastrezi 1/4 din crema pentru ornat, iar in restul adaugi 3/4 din fructe si amesteci usor , de jos in sus, cu o spatula sau o lingura de lemn. Dai crema la rece.




   Siropul de copot il diulezi 1:1 cu apa.

   Forma pentru tort o tapetezi cu folie.



    Asezi 1/2 din cantitatea de crema pe fundul tavii si uniformizezi cu spatula.



    Cotinui cu piscoturi insiropate, apoi adaugi restul de crema si termini cu piscoturi.










    Dai tava la rece pentru 2 ore.

    Rastorni tortul pe un platou suficient de mare .









    Iti pregatesti piscoturile si decoratiunile pentru tort.

   Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi. Cand s-a topit adaugi 50 ml frisca lichida si omogenizezi bine. Inmoi cate un capat al piscoturilor in glazura si presari confetti-urile, apoi le asezi unul langa altul in jurul tortului. S-ar putea sa fie nevoie sa mai incalzesti putin glazura la un moment dat, daca nu te misti destul de repede.





   Cand ai terminat de randuit piscoturile le legi cu o funda.




    Decorezi suprafata tortului cu crema si fructe si dai la rece pana cand va fi servit alaturi de cei dragi.



   P.S. Poti folosi orice fructe vrei. La mine kiwi-ul a fost "ingredientul obligatoriu"...

14 comentarii:

  1. Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut, yummy! Vreau si eu o feliuta. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata, si eu mai fac astfel de tort, il poti adapta cu ce ai si ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  3. vai deja salivez dar tocmai mi-ai dat o idee minunata mai ales ca vine ziua fiimii :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce vesel colorat e tortul asta. L-as asocia cu casuta din Hansel&Gretel.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bine arata..mai mai ca as vrea si eu o felie..cred ca este delicios

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte frumos, cred ca este delicios, multumim pt.reteta😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte frumos, cred ca este delicios, multumim pt.reteta😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
  8. Valeria Chertes9 iulie 2017 la 06:47

    Arata minunat si gustul cred ca este ceva de vis.

    RăspundețiȘtergere
  9. Delicios si racoros si mai ales usor de facut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata minunat si cred ca este si delicios, pe deasupra!

    RăspundețiȘtergere
  11. Arată asa delicios. Poate mai ne pregatesti vre-o surpriză. Kn septembrie avem doua zile diferite de sărbătoarit. Asta pare avantajos pentru noi ca si cantitate ca suntem multi. Poate ai idei mai bune in ceea ce priveste ornarea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am facut pentru ziua mea care este azi.
    Abia astept sa gust.

    RăspundețiȘtergere
  13. Arată atât de bine tortul tău, îmi place în special modul în care l-ai decorat. ����

    RăspundețiȘtergere
  14. Nici nu mai stiu de cate ori am facut acest tort.

    RăspundețiȘtergere