joi, 4 august 2016

TORT "SAVOARE DE VARA"



  Imi plac torturile , dar nu imi place sa stau in bucatarie ore intregi...mai ales acum , cand e cuptor afara!

Si totusi, m-a chemat datoria de matusa!

So...

TORT "SAVOARE DE VARA"




Ingrediente ( pentru un tort mare-mare, de cca 36 de felii):


  • 3 pachete a cate 400 g piscoturi
  • 750 g mascarpone
  • 1,5 l frisca lichida
  • fructe de tot felul ( zmeura, kiwi, piersica, ananas, miez de cocos)
  • 10 lg Green Sugar 
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • decoratiuni pentru tort Dr. Oetker
  • compot de fructe tropicale ( pentru insiropat)

Mod de preparare:

   Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.

   Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa.



   Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa.



   Pastrezi 1/4 din crema pentru ornat, iar in restul adaugi 3/4 din fructe si amesteci usor , de jos in sus, cu o spatula sau o lingura de lemn. Dai crema la rece.




   Siropul de copot il diulezi 1:1 cu apa.

   Forma pentru tort o tapetezi cu folie.



    Asezi 1/2 din cantitatea de crema pe fundul tavii si uniformizezi cu spatula.



    Cotinui cu piscoturi insiropate, apoi adaugi restul de crema si termini cu piscoturi.










    Dai tava la rece pentru 2 ore.

    Rastorni tortul pe un platou suficient de mare .









    Iti pregatesti piscoturile si decoratiunile pentru tort.

   Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi. Cand s-a topit adaugi 50 ml frisca lichida si omogenizezi bine. Inmoi cate un capat al piscoturilor in glazura si presari confetti-urile, apoi le asezi unul langa altul in jurul tortului. S-ar putea sa fie nevoie sa mai incalzesti putin glazura la un moment dat, daca nu te misti destul de repede.





   Cand ai terminat de randuit piscoturile le legi cu o funda.




    Decorezi suprafata tortului cu crema si fructe si dai la rece pana cand va fi servit alaturi de cei dragi.



   P.S. Poti folosi orice fructe vrei. La mine kiwi-ul a fost "ingredientul obligatoriu"...

4 comentarii:

  1. Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut, yummy! Vreau si eu o feliuta. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata, si eu mai fac astfel de tort, il poti adapta cu ce ai si ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  3. vai deja salivez dar tocmai mi-ai dat o idee minunata mai ales ca vine ziua fiimii :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce vesel colorat e tortul asta. L-as asocia cu casuta din Hansel&Gretel.

    RăspundețiȘtergere